Curtea de Apel Bucuresti a respins pe 26 iunie un apel al lui Mantescu, aflata in arest, care a sustinut, printr-o cerere de revizuire, ca nu se face vinovata de infractiunile pentru care a fost condamnata. Ea a mai spus ca trebuie sa aduca la cunost
Curtea de Apel Bucuresti a respins pe 26 iunie un apel al lui Mantescu, aflata in arest, care a sustinut, printr-o cerere de revizuire, ca nu se face vinovata de infractiunile pentru care a fost condamnata. Ea a mai spus ca trebuie sa aduca la cunostinta judecatorilor fapte si imprejurari ce nu ar fi fost cunoscute la solutionarea cauzei si ca ar mai avea cativa martori in aparare. Instanta a precizat ca, potrivit prevederilor Codului de procedura penala, revizuirea unei hotarari definitive poate fi ceruta numai atunci cand s-au descoperit fapte sau imprejurari noi, ce nu au fost cunoscute de instanta la solutionarea in fond a dosarului. Magistratii au considerat ca cererea de revizuire invoca o prelungire a probatiunii cu privire la imprejurari verificate deja de magistrati sau readminsitrarea unor probe, ceea ce nu este permis de lege.
Condamnata definitiv
Ministerul Afacerilor Interne a anuntat extradarea lui Jeni Mantescu, pe 8 noiembrie 2006, ea fiind cautata prin Interpol dupa ce a fost condamnata pentru fals si complicitate la contrabanda, in procesul traficantului de arme Shimon Naor. Mantescu a fost descoperita in Liban, la Beirut. Pe numele ei, Tribunalul Bucuresti a emis un mandat de executare a pedepsei, dupa ce fusese condamnata definitiv la sase ani de inchisoare. Femeia era data in urmarire internationala din aprilie 2006. Shimon Naor, cunoscut in evidentele autoritatilor romane si sub numele de Simon Herscovici, a fost judecat intr-un dosar privind derularea, in perioada noiembrie 1998 -august 1999, unor operatiuni de export de arme si munitii catre tari supuse embargoului international. Naor a fost condamnat la sapte ani de inchisoare, insa nu a mai ajuns sa execute pedeapsa, reusind sa fuga din tara. Alaturi de el au mai fost condamnati pentru fals si complicitate, Jeni Mantescu, Ion Menciu si cetateanul moldovean Ion Busuioc.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.