PUNCTUL PE EI
Cipriotii sunt oameni de leafa mica, dar trai bun. Fiindca natura le ofera mult mai mult decat ar castiga din osanda muncii. Prin batatura vacantelor aducatoare de profit ei presteaza doar micul negot, palavra si cantecul. Corvoada
PUNCTUL PE EI
Cipriotii sunt oameni de leafa mica, dar trai bun. Fiindca natura le ofera mult mai mult decat ar castiga din osanda muncii. Prin batatura vacantelor aducatoare de profit ei presteaza doar micul negot, palavra si cantecul. Corvoada este lasata in seama veneticilor fugariti prin lume de saracie.

Fotbalul m-a imprietenit cu cipriotii greci. Sub pretextul unor meciuri ale echipelor noastre de club sau ale nationalei, am facut multe excursii la Larnaca. Intotdeauna m-am simtit bine aici, pentru ca nu m-am impotrivit obiceiurilor locale. Niciodata nu mi-am propus sa inving tentatia de a trandavi temeinic si, pe deasupra, la plecare, imprumutam fara dobanda din satisfactia succesului sportiv al romanasilor nostri.

Am insotit pe CFR la returul cu Antorthosis Famagusta, sperand ca istoria se repeta. Gandeam ca infrangerea clujenilor in meciul de acasa a fost doar un accident si ca echipa lui Andone va fi capabila sa-si ia revansa cel putin printr-o victorie de palmares. In prima parte a meciului speranta a fost intretinuta de prestatia modesta a trupetilor lui Ketbaia. Deziluzia a fost insa crunta, pe masura ce observam ca optimismul meu este sever amendat chiar de fotbalistii clujeni. Aerul pompat in ofensiva de Tony sau de Panin, reusitele de gratie cu care a plusat in constructie Trica sau zbaterea lui Deac rasuflau penibil prin supapele stricate de indolenta lui Fabiani, de razboiul inestetic dintre Muresan si obiectul acela rotund, de faptul ca Semedo a lasat deseori impresia ca nu cunoaste geografia terenului de joc.

CFR a facut un meci nul din toate punctele de vedere. Arpad Paszkany si Iuliu Muresan au plecat de la stadion umbriti de o tristete amenintatoare. Pe Ioan Andone l-am vazut pentru prima oara prabusit in sine. Atitudinea sa contrasta puternic cu jovialitatea multora dintre fotbalistii pe care ii antreneaza si care probabil nu au aflat ca formeaza impreuna o echipa. In timpul zborului de intoarcere, Stancioiu si-a anuntat colegii sa ramana grupati pe aeroportul din Cluj, deoarece antrenorul doreste sa le vorbeasca. Intalnirea a fost insa contramandata. Sa-si mai fi luat Andone un ragaz inainte de anuntarea unei decizii importante? Vom vedea. Cert este ca cineva trebuie sa plateasca oalele sparte. In fotbal osanda muncii este obligatorie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.