Gigi Becali aduce fotbalul divin in Ghencea: Zaharia si Neaga au marcat pentru calificarea Stelei in Liga Campionilor pentru ca le-a uns el fruntea cu mir inainte de meci.

Ca si anul trecut, Steaua a intrat in grupele Champions League. De data aceasta insa, Gigi Becali a fost mai inspirat si mai util decit orice jucator sau antrenor. Cu vocea gituita de emotie, patronul a explicat ce si cum: „Inainte de meci i-am chemat la mine pe Zaharia si pe Neaga. Numai pe ei doi! Le-am dat pe frunte cu mir de la Muntele Athos si ei doi au marcat. Mai poti sa spui ceva?". Este una dintre cele mai naucitoare justificari auzite in fotbalul european in ultimii ani si probabil ca la meciurile din grupe vom mai avea parte si de alte minuni facute prin intermediul celui mai credincios jucator de carti pe care l-a dat vreodata Pipera. Altfel, merita salutate aparitia unor germeni de coerenta in jocul Stelei (aici e mina laica a lui Hagi), ca si persistenta in noroc a celor din Ghencea: multe ratari pentru BATE, dar 2-0 la final pentru baietii lui Hagi.

Jocul Stelei a fost superior celui din tur si, poate, cel mai legat din acest sezon. Zapata a fost sigur in interventii pe toata durata jocului, lucru care nu s-a mai putut spune despre un portar al Stelei de foarte multa vreme. „Traseele" din teren pe care jucatorii au spus ca nu le arata Hagi au aparut prin truda lui Becali la Athos, asa ca lucrurile au intrat in normal. A marcat in sfirsit si Rica Neaga, gol care poate insemna descatusarea uriasului talent al acestui fotbalist, din pacate mult prea dependent de moral. Steaua are motive sa fie bucuroasa, dar pina la jocurile din grupe mai sint destule lucruri de pus la punct, iar timpul e destul de scurt.

Jucatorii echipei Steaua, impreuna cu antrenorul Gheorghe Hagi, dar fara finantatorul Gigi Becali, au sarbatorit miercuri seara calificarea in grupele Ligii Campionilor, la un restaurant din parcul Herastrau. Pe geamul de la intrarea in restaurant era afisat un mesaj cu textul: „Rezervat, intrare doar cu bilete de Liga Campionilor". Euforia calificarii, sarbatorita si de aproape 2.000 de fani in Piata Universitatii, a nascut ginduri indraznete. „Vreau sa trecem grupele", a spus in felul lui original Gica Hagi. Mult mai optimist, finantatorul Gigi Becali si-a trimis privirea si gindurile sus, spre „sferturi" si, de ce nu, chiar spre semifinale, desi a confirmat ca vrea sa vinda vedetele Dica, Radoi si Goian. Numai sa-l tina provizia de mir!

Magnet pentru uriasi Anul acesta, nici unul dintre granzii continentului nu va lipsi de la balul Ligii Campionilor. Exceptie face Ajax, dar deja trupa lui ten Cate este la al doilea esec in aceasta faza. Fara Ogararu si Mitea (primul accidentat, al doilea neconvocat), olandezii au pierdut si la Praga, in fata Slaviei. Delir, in schimb, la Donetk, Sahtior a intrat in grupe cu un gol marcat de Brandao in minutul 86. Condusa de SV Salzburg cu 1-0 din minutul 5, echipa lui Mircea Lucescu si a lui Rat a luptat fantastic si a intors rezultatul, 3-1 la final. Rat a centrat la golul decisiv, ducind din nou echipa ucraineana in top. Si Dinamo Kiev a trecut de turul al treilea, dar dupa ce a scos o echipa modesta, FK Sarajevo. Bucurie imensa si in Turcia, atit Besiktas, cit si Fenerbahce intrind in rindurile echipelor mari. Fara probleme s-au calificat si Liverpool, Arsenal, Valencia, Bremen, Rangers si Benfica, doar Celtic trebuind sa treaca prin proba penalty-urilor pentru a o elimina pe Spartak Moscova.

Cele mai importante faze ale meciului Steaua-Bate Borisov