De 350 de ani, simbolistica Taj Mahal-ului a facut inconjurul lumii. Pentru aceasta aniversare a monumentului dedicat iubirii, scriitorul Christian Petit a imaginat un roman de dragoste si aventuri, pornind de la scrisorile unui bijutier francez din
De 350 de ani, simbolistica Taj Mahal-ului a facut inconjurul lumii. Pentru aceasta aniversare a monumentului dedicat iubirii, scriitorul Christian Petit a imaginat un roman de dragoste si aventuri, pornind de la scrisorile unui bijutier francez din secolul al XVII-lea, al carui nume a fost asociat cu constructia faimosului monument: Taj Mahal.
Pentru imparatul Jahangir, Augustin Hiriart de Bordeaux, un tanar de 20 de ani, faimos pentru atitudinea lui de admirator si cuceritor al sexului frumos, construieste un tron fabulos si masini de razboi inspirate din desenele lui Leonardo da Vinci. Coplesit cu daruri, Augustin ramane in serviciul fiului lui Jahangir si al sotiei sale adorate. La moartea ei, imparatul, indurerat, porunceste sa fie construit in amintirea ei un mausoleu somptuos. Favorit la curte, a avut oare Augustin un rol in conceperea acestei capodopere? Cartea este, in acelasi timp, o incursiune in cultura indiana. Volumul a aparut, in Colectia "Scribum-ad-Notarium", la Pro Editura si Tipografie. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.