Turistii straini sint nevoiti sa plateasca sume exorbitante pentru serviciile medicale in statiunile bulgaresti de la Marea Neagra. Potrivit site-ului Novinite.com, ingrijirile medicale pentru un vizitator de peste hotare sint de pina la sase ori mai scumpe decit serviciile oferite unui cetatean bulgar.

Cabinetele medicale incalca astfel o lege adoptata in 2005, care prevede preturi egale pentru bulgari si pentru straini in statiunile turistice. Pentru reglementarea situatiei, Ministerul Sanatatii de la Sofia trebuie sa emita un decret cit mai rapid posibil. Pina la aparitia unui astfel de act, cetatenii straini pot depune reclamatii la Comisia Europeana pentru Drepturile Consumatorului.

Acesta nu este primul scandal care pateaza imaginea turismului din Bulgaria. Tot mai multi vizitatori se pling ca politia locala este mare amatoare de mita si creeaza greutati turistilor care nu-si platesc „contributia’’.

In plus, un raport al organizatiei americane Human Rights Observance releva faptul ca turismul din tara vecina s-a dezvoltat in baza unor „operatiuni masive de spalare de bani".