Seful Ocolului Silvic din Ceahlau, judetul Neamt, a fost trimis in judecata dupa ce a fost prins in flagrant luand mita de la un localnic. Toader Cojocariu a fost solicitat de respectivul cetatean sa aprobe marcarea legala a unor arbori pe care voia
Seful Ocolului Silvic din Ceahlau, judetul Neamt, a fost trimis in judecata dupa ce a fost prins in flagrant luand mita de la un localnic. Toader Cojocariu a fost solicitat de respectivul cetatean sa aprobe marcarea legala a unor arbori pe care voia sa-i taie din padurea proprietate personala. Pentru a-si indeplini indatorirea care facea parte din sarcinile sale de serviciu, i-a pretins acestuia suma de 1.000 de lei drept mita.

Initial, proprietarul padurii a vrut sa-i dea sefului de ocol banii ceruti, insa apoi s-a razgandit si l-a denuntat politistilor, care au organizat un flagrant. Cojocariu a fost inhatat imediat dupa ce si-a bagat in buzunar cei 1.000 de lei, in bancnote marcate in prealabil cu o substanta fluorescenta. La ancheta derulata ulterior, el a sustinut ca banii ii primise de la localnic ca taxa legala pentru activitatea pe care urma sa o presteze si ca intentiona sa-i elibereze acestuia o chitanta in cursul zilei urmatoare. Seful de ocol si-a mentinut declaratia pe tot parcursul cercetarilor, in ciuda faptului ca suma de 1.000 de lei era prea mare pentru a fi considerata drept taxa pentru marcarea unor arbori si ca, din punct de vedere legal, o chitanta se elibereaza in momentul incasarii banilor si nu dupa una sau mai multe zile.

Zeci de localnici l-au reclamat pe padurar la politie


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.