O mesa oficiata la Guardsa€™ Chapel, in apropierea Palatului Buckingham, in amintirea printesei de Wales, a fost completata de discursul emotionant al printului mezin, Harry, impreuna cu o suita intreaga de manifestari ce au punctat ziua de
O mesa oficiata la Guardsa€™ Chapel, in apropierea Palatului Buckingham, in amintirea printesei de Wales, a fost completata de discursul emotionant al printului mezin, Harry, impreuna cu o suita intreaga de manifestari ce au punctat ziua de ieri in Marea Britanie.
31 august 1997: Printesa Diana moare la Paris in urma unui accident de masina foarte grav. Printul Charles merge in capitala franceza, pentru a aduce trupul neinsufletit al fostei sale sotii inapoi in Marea Britanie. Imaginile socante ale sicriului acoperit cu stindardul regal al principilor de Wales au facut inconjurul lumii, milioane de oameni urmarind in direct inmormantarea. La zece ani de la disparitia Dianei, cei doi fii ai sai au organizat ceremoniile de comemorare dedicate celei care a ramas in constiinta lumii contemporare drept cea mai stralucitoare printesa a familiei regale Windsor.   DISCURS. "Cand traia, luam ca atare dragostea ei nemasurata pentru viata, pentru veselie, pentru distractie. Amandoi ne gandim la ea in fiecare zi. Vorbim despre ea si radem impreuna reamintindu-ne", a rostit Printul Harry ieri in timp ce dadea citire discursului pregatit pentru ocazie. "Protectoare, prietena, pazitoare", asa o vad cei doi fii ai sai pe Diana. "Ne-a facut fericiti si pe noi si pe atatia alti oameni", a adaugat printul mezin. In paralel cu slujba oficiala de la Guardsa€™ Chapel, o slujba in aer liber a fost oficiata la portile Palatului Kensington, la care au putut participa toti cei care au iubit-o pe Diana si i-au pastrat amintirea vie. La magazinul londonez Harrods, detinut de tatal lui Dodi Fayed, iubitul Dianei, care a murit o data cu ea in accidentul de masina din pasajul parizian, au fost tinute doua minute de reculegere in memoria celor doi indragostiti. Ziua de ieri a fost de altfel punctata de comemorari, acestea incepand la ora 11:00 (13:00, ora Romaniei) si terminandu-se cu rugaciunile din cursul serii de la Catedrala Llandaff, din Cardiff, in Tara Galilor.   ORGANIZARE. La slujba oficiata ieri la Guardsa€™ Chapel, capela armatei regale britanice, au participat foarte multi membri ai familiei regale. Regina Elisabeta a II-a nu a lipsit nici ea, fiind prezenta alaturi de nepotii sai, William si Harry, si de fiul sau, Printul Charles, fostul sot al Dianei. Cei trei printi i-au intampinat la intrarea capelei pe cei aproximativ 500 de invitati. O pleiada de muzicieni si artisti care au cunoscut-o pe Diana, facand parte din anturajul sau, au luat parte la ceremonile de ieri. Cantaretii Elton John, Bryan Adams, Cliff Richards au asistat la comemorari. Mario Testino, celebrul fotograf al lumii modei, precum si excentricul miliardar Richard Branson. Actuala sotie a Printului de Wales, ducesa de Cornwall, Camilla Parker, nu a fost prezenta la eveniment, ea anuntand ca nu doreste ca prin prezenta ei sa deturneze atentia de la slujba de comemorare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.