Dupa cresterea de aproximativ 2% inregistrata in sedinta de miercuri, pretul petrolului s-a mentinut ieri peste nivelul de 73 de dolari pe baril. Cresterea survine in urma scaderii rezervelor de petrol si benzina, transmite Reuters. Cotatia petrolulu
Dupa cresterea de aproximativ 2% inregistrata in sedinta de miercuri, pretul petrolului s-a mentinut ieri peste nivelul de 73 de dolari pe baril. Cresterea survine in urma scaderii rezervelor de petrol si benzina, transmite Reuters. Cotatia petrolului a urcat la 73,56 dolari pe baril, dupa ce, in sedinta de miercuri, a crescut cu 1,78 dolari, la 73,51 dolari pe baril.Pretul petrolului Brent, de referinta la Bursa din Londra, a crescut, joi, cu 72 de centi, la 72,17 dolari pe baril. Rezervele de petrol din SUA au scazut, saptamana trecuta, cu 3,5 milioane de barili, intrucat furtuna care a afectat tarmurile Mexicului a cauzat intarzieri in livrarile de la import, iar stocurile de benzina s-au diminuat cu 3,6 milioane de barili, atingand un nivel care ar acoperi cererea pe o perioada de doar 20 de zile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.