Ca sa profite din plin, producatorii si comerciantii de produse de papetarie au ridicat preturile cu 8-10% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, pentru pregatirea unui copil pentru scoala, indiferent de unde cumpara papetaria, parintele
Ca sa profite din plin, producatorii si comerciantii de produse de papetarie au ridicat preturile cu 8-10% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, pentru pregatirea unui copil pentru scoala, indiferent de unde cumpara papetaria, parintele va plati mai mult decat cuantumul unui salariu minim pe economie.

Reclamele care anunta megaoferte in hipermarketuri nu aduc nici un fel de economii in bugetul familiilor. Preturile sunt aceleasi, iar ofertele constau in pachete de cate patru sau cinci pixuri, de exemplu, la care mai primesti unul gratis. Este greu de crezut ca parintii au bani pentru a face depozite de rechizite, acestia incercand sa-si restranga cat mai mult cheltuielile. Fiecare locatie comerciala afiseaza in aceste zile preturi minime si maxime. La o taraba de piata, preturile afisate sunt cele mai mici, dar produsele de papetarie sunt de cea mai proasta calitate. Aceleasi produse se pot regasi si intr-o librarie de cartier sau din centrul orasului sau intr-un raion dintr-un supermarket, numai ca clientul are de unde alege, deoarece aici se gasesc si produse de calitate, la preturi mai mari. Preturile pe care le prezentam sunt cele minime si maxime si care se regasesc in toate locatiile comerciale. Toate preturile sunt exprimate in RON. Astfel, un caiet cu 48 de file costa intre 0,80 si 0,85, iar unul cu 80 de file, intre 1,50 si 1,65 RON; un caiet de scriere pentru clasa I, intre 0,60 si 0,70, iar un caiet de aritmetica, pentru aceeasi clasa, intre 0,85 si 0,95 de bani. De asemenea, un caiet cu sine are pretul cuprins intre 2,25 si 3,60 RON, iar cele pentru stiintele naturii si muzica costa intre 0,80 si 0,95. Daca luam in calcul pretul mediu al unui caiet si faptul ca elevii de gimnaziu au nevoie de minimum doua-trei pentru o singura disciplina, aproape 20 de lei se duc numai pe caiete.

Accesoriile sunt cele mai scumpe
Evident ca unui elev nu trebuie sa ii lipseasca instrumentele de scris, cele pentru orele de desen si de practica, trusele de matematica. Astfel, o cutie de acuarele, in functie de numarul de culori, costa intre 5,40 si 17,25 lei, un bloc de desen mic, intre 0,80 si 5 lei, iar un bloc mare de desen, intre 1,80 si 9,95 lei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.