Spitalele vor fi mai bine pazite chiar decat obiectivele strategice. Potrivit unui proiect de ordin elaborat de ministrul sanatatii, unitatile sanitare publice cu paturi vor fi nevoite sa-si infiinteze un sistem de paza al carui plan trebuie avizat
Spitalele vor fi mai bine pazite chiar decat obiectivele strategice. Potrivit unui proiect de ordin elaborat de ministrul sanatatii, unitatile sanitare publice cu paturi vor fi nevoite sa-si infiinteze un sistem de paza al carui plan trebuie avizat de politie. In planul de paza vor intra instalatii si mijloace tehnice de paza si alarmare, consemnul posturilor, reguli de acces si circulatie in interiorul obiectivului pazit, precum si spatii cu grad ridicat de securitate. Accesul salariatilor spitalului va fi permis doar pe la punctele de control-acces, pe baza ecusonului sau a cardului de acces. Persoanele din afara unitatii sanitare nu vor putea patrunde in incinta decat daca reprezinta cazuri de urgente medico-chirurgicale. Pacientii care au bilet de internare nu vor putea intra in spital decat intre orele 8.00 si 15.00, iar vizitatorii nu vor avea acces decat intre orele 15.00 si 17.00. Cei care vin sa-si vada rudele internate se vor inscrie intr-un registru special al vizitatorilor, iar grupurile nu pot depasi numarul de trei persoane. Parasirea spitalului de catre bolnavii cu afectiuni psihice aflati in tratament este interzisa, se arata in proiectul de act normativ. Totodata, persoanele care insotesc copiii minori vor fi legitimate la iesirea din spital, fiind obligate sa dovedeasca gradul de rudenie si motivul parasirii spitalului de catre copil. Accesul presei se va face doar pe baza legitimatiei de acreditare in specialitate si numai cu acordul managerului spitalului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.