Dupa 35 de zile de filmare si aproape doi ani de... postproductie, filmul „Dupa EA“ are premiera pe marile ecrane astazi. Acesta reprezinta debutul regizoral al Cristinei Ionescu, dar si cel actoricesc al Ancai Florea, al cantaretei Dana
Dupa 35 de zile de filmare si aproape doi ani de... postproductie, filmul „Dupa EA“ are premiera pe marile ecrane astazi. Acesta reprezinta debutul regizoral al Cristinei Ionescu, dar si cel actoricesc al Ancai Florea, al cantaretei Dana Nalbaru sau al fotomodelului Valentina Pelinel. Jocul actorilor nu e unul prea fericit, iar scaparile in actiunea peliculei pot fi sesizate cu ochiul liber.

Regizoarea marturisea ca post-productia le-a dat de furca, „mai ales muzica, de aceea filmul a aparut dupa doi ani de la incheierea filmarilor. Am cautat impreuna o cale de mijloc. Initial, am vrut orchestra, dar ne-am razgandit... Alaturi de mine debuteaza un tanar compozitor, Cristian Matei, care cred ca va avea ceva de spus in acest domeniu“, explica Ionescu. Intr-adevar, muzica este una de atmosfera, care reuseste sa transmita ceea ce realizatorii si-au dorit, numai ca jocul protagonistilor nu e prea stralucit.

Un mister care poate distruge o viata
Filmul spune povestea lui Stefan Robescu (Dragos Bucur), un barbat de succes, cu o cariera promitatoare si o viata de familie fericita. Lu creaza la o agentie de publicitate, unde este avansat, are o sotie frumoasa si iubitoare, pe nume Elvira (Anca Florea), si o fiica dragalasa si foarte inteligenta. Insa filmul are si cateva „nepotriveli“: replicile micutei, ce vin intotdeauna la momentul potrivit, sunt spuse mecanic si fals; frapant este si faptul ca pe biroul lui Stefan, la agentie, nu exista un calculator, iar cel al colegei Diana (Dana Nalbaru) este tot timpul inchis...

Intr-o zi, in drum spre casa, atentia lui Stefan este captata de o femeie (Valentina Pelinel). Aflat in trafic, zareste intamplator, intr-o cabina telefonica, o tanara necunoscuta pentru care simte imediat o atractie cel putin ciudata. Acasa, Elvira il anunta ca vor avea gemeni. Vestea il bucura pe Stefan, insa este in continuare tulburat de misterioasa femeie. Urmeaza inca o intalnire a celor doi in acelasi trafic infernal. Stefan incepe sa-si neglijeze munca, se concentreaza sa o gaseasca pe EA, da peste un portar de bloc, nea Petrica (Victor Rebengiuc), cu care pierde o noapte intr-o carciuma, dar afla cateva indicii pretioase. Neglijenta si coincidenta fac ca o alta fotografie decat cea aleasa de Stefan sa impanzeasca bilboard-urile din oras: imaginea EI. Apar probleme in casnicie, Elvira ii cere sa plece din casa, dar Stefan nu are decat un singur scop. Sa o gaseasca!

Dragos Bucur a condus cu permisul suspendat
Pentru Dragos Bucur, acest proiect a fost unul pe gustul sau si cu un final mai mult decat fericit. Pe platou a cunoscut-o pe Dana Nalbaru, cea care avea sa-i devina, putin mai tarziu, iubita, sotie si mama fiicei sale, Sofia. Despre colaborarea cu regizoarea, Bucur a spus ca „m-am inteles bine cu Cristina pe platou“. In timpul filmarilor, actorul a condus masina pe care o detine personajul sau avand permisul suspendat.

Despre participarea lui Victor Rebengiuc in acest proiect, regizoarea a explicat ca „este relativ usor de convins (sa joace intr-un film, n.r.), numai daca il convinge rolul“.

Dana Nalbaru este de parere ca „este dificil sa fii actor. A fost o experienta interesanta, dar nu cred ca o sa o mai repet. Actoria trebuie sa ramana actorilor, cum muzica trebuie sa ramana cantaretilor (...


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.