Ministrul Internelor si Reformei Administrative, liberalul Cristian David, s-a declarat, ieri, la Costinesti, de acord cu propunerea predecesorului sau, Vasile Blaga, cu privire la legalizarea prostitutiei, precizand insa ca popularii europeni nu sus
Ministrul Internelor si Reformei Administrative, liberalul Cristian David, s-a declarat, ieri, la Costinesti, de acord cu propunerea predecesorului sau, Vasile Blaga, cu privire la legalizarea prostitutiei, precizand insa ca popularii europeni nu sustin aceasta idee."In principiu, cred ca este necesara o forma de reglementare si legalizare a prostitutiei, cu observatia ca trebuie sa nuantam. Practicarea prostitutiei trebuie sa aiba un alt regim de reglementare fata de ceea ce inseamna proxenetismul sau traficul si abuzul de persoane", a declarat David, citat de Mediafax. Ministrul de Interne liberal a adaugat ca va exista o dezbatere destul de aplicata pe legea prostitutiei, pentru ca exista "deschidere" pentru aceasta lege, pe care o gaseste "necesara". In acelasi timp, liberalul si-a manifestat surprinderea ca un membru PD a facut propunerea de legalizare a prostitutiei, in conditiile in care a sustinut ca PPE nu agreeaza legalizarea prostitutiei. "O astfel de propunere vine din partea unui reprezentant al PD, membru al PPE, si sunt usor surprins de faptul ca PD ar asuma o astfel de initiativa legislativa care nu este in trendul grupului european din care fac parte", a spus Cristian David. Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a declarat marti, la Şcoala de vara a Organizatiei de femei a partidului, ca legalizarea prostitutiei este singura solutie pentru femeile care practica aceasta "meserie" si a apreciat ca nu doar prostituatele trebuie amendate, ci si proxenetii si clientii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.