CORDOBA -O noua tabara de corturi desfiintata Un judecator spaniol le-a dat romanilor doua zile pentru a parasi tabara de corturi de langa aeroportul din Cordoba, informeaza ABC. Romanii si-au instalat tabara din aprilie, spre disperarea proprietari
CORDOBA -O noua tabara de corturi desfiintata Un judecator spaniol le-a dat romanilor doua zile pentru a parasi tabara de corturi de langa aeroportul din Cordoba, informeaza ABC. Romanii si-au instalat tabara din aprilie, spre disperarea proprietarilor din apropiere, care s-au plans ca zona a devenit insalubra si mirosul este de nesuportat. Pompierii au intervenit in urma cu cateva zile pentru a stinge un incendiu din tabara, iar politistii au intervenit de mai multe ori, pentru a aplana diverse conflicte intre cei aproximativ 50 de romani.   EMISIUNE - RAI TV, in sprijinul romanilor onesti In Italia, romanii onesti sunt primele victime ale delincventei conationalilor lor - aceasta a fost concluzia emisiunii "Romania cheama Italia", difuzata joi de RAI TV. Ziaristi romani si reprezentantii organizatiilor romanesti au comentat, impreuna cu prezentatorul Pier Damiani Da€™Agata, problemele comunitatii noastre. In cadrul emisiunii a fost difuzat si un reportaj din Ladispoli, primul oras italian in care romanii sunt reprezentati, in primarie de un conational - Adrian Gherman. Miruna Cajvaneanu - Roma ITALIA - Gata cu spalatorii si cu cersetorii Autoritatile italiene au pornit in aceasta saptamana la Florenta o campanie pentru a curata strazile de spalatorii de parbrize, majoritatea romani. Operatiunea, care a avut succes, i-a inspirat si pe primarii altor orase italiene, care lucreza deja la diverse ordonante care sa-i scape nu numai de spalatorii de parbrize, ci si de cersetori si vanzatori ambulanti ilegali.   VESTI BUNE - Record de romani angajati legal Tot mai multi romani lucreaza cu contracte de munca legale in Spania, informeaza Romanian Global News, care citeaza presa iberica. Din cei 210.000 de imigranti cu contracte de munca legale incheiate anul trecut, 36% sunt romani. Doar in primul semestru al lui 2007, au fost solicitati alti 178.000 de muncitori imigranti. 21% dintre acestia sunt romani, in timp ce 17% sunt marocani si 9,5% peruani. La fiecare trei luni, Serviciul national pentru ocuparea fortei de munca elaboreaza, alaturi de sindicate si angajatori, o lista cu locuri de munca pentru care exista cerere pe piata si pe care spaniolii le evita.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.