Directorul companiei de constructii israeliene Heftsiba, Yona Boaz (foto), dat in urmarire internationala prin Interpol de autoritatile israeliene, a fost arestat joi seara in Italia.

In urma cu circa trei saptamani, Yona Boaz a fugit din
Directorul companiei de constructii israeliene Heftsiba, Yona Boaz (foto), dat in urmarire internationala prin Interpol de autoritatile israeliene, a fost arestat joi seara in Italia.

In urma cu circa trei saptamani, Yona Boaz a fugit din Israel, dupa ce firma sa a ajuns in faliment. Politia si presa israeliana l-au banuit ca s-ar fi ascuns in Romania, ceea ce s-a dovedit a fi fost real, dupa ce MIRA a confirmat ca acesta s-a aflat in Romania intre 31 iulie si 2 august. La 2 august, acesta a parasit Romania, la bordul unui avion cu destinatia Milano.


ERA LA MASA. La Milano a si fost arestat, de altfel, potrivit cotidianului online Ynet. Si nu era singur la restaurantul de unde a fost saltat, ci cu sotia sa, care, in urma cu numai cateva zile, acorda un interviu in exclusivitate cotidianului israelian Yediot Aharonot in care afirma ca nu stie nimic despre sotul sau si ca, mai mult, chiar se teme ca acesta si-ar fi putut pune capat zilelor. Nu si-a pus, dupa cum se vede, dar sigur a pus capat pentru ceva timp libertatii. Yona a fost retinut in baza informatiilor primite de la politia israeliana, iar autoritatile vor prezenta solicitarea de extradare. Conform site-ului ynetnews.com, un audit independent al companiei Heftsiba a indicat ca, incepand din martie, aproximativ 70 de milioane de sekeli (circa 14 milioane de euro) au fost transferate unor companii private din acelasi grup si este posibil ca banii sa fi fost transferati in conturi din strainatate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.