Steaua a fost repartizata in Grupa H a Ligii Campionilor, alaturi de Arsenal, FC Sevilla/ AEK Atena si Slavia Praga. Partida retur dintre Sevilla si AEK nu s-a jucat din cauza mortii lui Antonio Puerta. In prima mansa, in Spania, ibericii s-au impus
Steaua a fost repartizata in Grupa H a Ligii Campionilor, alaturi de Arsenal, FC Sevilla/ AEK Atena si Slavia Praga. Partida retur dintre Sevilla si AEK nu s-a jucat din cauza mortii lui Antonio Puerta. In prima mansa, in Spania, ibericii s-au impus cu 2-0. „Consider ca la acest nivel nu mai conteaza numele adversarului. Trebuie sa ne calificam cel putin in sferturi. Avem o echipa foarte puternica”, a spus Gigi Becali, finantatorul „ros-albastrilor” . Astazi, este randul lui Dinamo si Rapid sa isi afle adversarele din turul intai al Cupei UEFA. Aseara, Otelul Galati nu a reusit sa se califice, terminand la egalitate (0-0) meciul cu Lokomotiv Sofia.

Steaua s-a calificat pentru a doua oara consecutiv in grupele Ligii Campionilor si are asigurate zece milioane de euro din bonusuri UEFA, drepturi de televiziune, publicitate si retetele celor trei meciuri de pe teren propriu. Acesti bani i-au inchis gura lui Gigi Becali, care in ultima saptamana l-a criticat incontinuu pe Gheorghe Hagi. Lumea fotbalului romanesc a el ogiat la unison performanta ros-albastrilor. „Steaua este o echipa cu experienta, stie cum sa joace. Si Dinamo a avut o repriza, dar au facut in pantaloni. La Steaua a fost disciplina in teren, au jucat bine. Felicitari”, a spus Dumitru Dragomir, presedintele LPF. Bucuria stelista a facut si o victima. Observatorul partidei cu BATE, Bo Karlsson, a fost udat din cap pana in picioare cu sampanie de Gigi Becali.

Steaua a respectat traditia si s-a calificat pentru a cincea oara in grupele Ligii Campionilor. „Ros-albastrii” au invins-o cu 2-0 pe BATE Borisov, gratie golurilor inscrise de Zaharia si Neaga, salvand onoarea Romaniei dupa eliminarea lui Dinamo. Dupa meci, in Ghencea, au urmat focul de artificii si discursul patronului Gigi Becali, ambele la fel de spectaculoase. „Sunt cel mai fericit, nu pot exprima in cuvinte ce simt. Steaua a dovedit ca este singura echipa din Romania care poate face performanta in Europa”, a spus finantatorul Gigi Becali, care a uitat subit ca Hagi „nu este antrenor”.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.