Autoritatile constantene au dispus restrictii in traficul din statiunea Mamaia, unde se desfasoara, de vineri pana duminica, cursa de formula unu pe apa Class One Romanian Grand Prix, care reprezinta a patra etapa a circuitului mondial Class On

Autoritatile constantene au dispus restrictii in traficul din statiunea Mamaia, unde se desfasoara, de vineri pana duminica, cursa de formula unu pe apa Class One Romanian Grand Prix, care reprezinta a patra etapa a circuitului mondial Class One World Powerboat Championship.  Politia si Jandarmeria Constanta au comunicat ca o serie de masuri, menite sa garanteze securitatea evenimentului, care au intrat in vigoare incepand de vineri, de la ora 8.00., circulatia rutiera nefiind afectata, insa autoritatile se asteapta la blocaje. RESTRICTII. Parcarea si stationarea pe bulevardul Mamaia vor fi interzise, de la intrarea in statiune si pana in zona hotelului Rex. Indicatoarele ce permit stationarea sau parcarea pe anumite portiuni de drum de pe acest segment vor fi inlocuite cu unele de interdictie. Accesul spectatorilor este permis pe spatiul verde din zona hotelului Laguna, situat pe malul lacului Siutghiol, fiind interzis accesul cu autoturisme. Toate sensurile giratorii pana in zona hotelului Rex vor fi desfiintate, iar intoarcerea va fi interzisa pe tot acest sector de drum. Pe ambele sensuri ale bulevardului Mamaia, in statiune au fost amenajate benzi de urgenta, delimitate prin jaloane langa axul drumului, ce vor fi destinate exclusiv deplasarii autoturismelor de interventie. De asemenea, Politia ii roaga pe conducatorii auto dornici sa asiste la eveniment ca, pe cat posibil sa parcheze autoturismele in afara statiunii Mamaia si sa foloseasca, in interiorul statiunii, mijloacele de transport in comun, ce vor fi suplimentate. Conducatorii auto pot folosi pentru parcarea autovehiculelor bulevardul Aurel Vlaicu (unde este recomandata parcare in unghi) si parcarile centreelor comerciale din Constanta. PROTECTIE. Aproximativ 200 de politisti, jandarmi si agenti de paza ai Primariei Constanta vor supraveghea desfasurarea evenimentului si respectarea normelor impuse pentru fluidizarea traficului. Masurile vor inceta in noaptea de 3 spre 4 septembrie, ora 24.00. Fortele de ordine vor patrula si vor fi plasate din 300 in 300 metri, pe marginea carosabilului, alaturi de lucratori din cadrul celorlalte structuri implicate in organizarea evenimentului (Jandarmerie, Politie Comunitara, primarie, etc). De asemenea, lucratorii Serviciului Politiei Rutiere vor patrula cu 20 motociclete din dotare. In zonele adiacente statiunii, la intrare dinspre Constanta si iesire spre Navodari se vor afla dispozitive de agenti de circulatie, care ii vor indruma pe participantii la trafic. Pe tot timpul evenimentului mai sunt interzise pescuitul, scaldatul, distribuirea si consumul de bauturi alcoolice in zonele delimitate pentru vizionarea cursei. Politia estimeaza ca numarul turistilor si spectatorilor de la Class One Romanian Grand Prix va depasi 100.000 de persoane. Class One Romanian Grand Prix reprezinta a patra etapa a circuitului mondial Class One World Powerboat Championship, care se va desfasura pe lacul Siutghiol din statiunea Mamaia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.