Angela Merkel se mentine pe val. Pentru al doilea an consecutiv, cancelarul german se plaseaza pe locul intai in clasamentul celor mai puternice femei din lume, publicat de prestigioasa revista Forbes. Cea mai usturatoare cadere o inregistreaza Condo
Angela Merkel se mentine pe val. Pentru al doilea an consecutiv, cancelarul german se plaseaza pe locul intai in clasamentul celor mai puternice femei din lume, publicat de prestigioasa revista Forbes. Cea mai usturatoare cadere o inregistreaza Condoleezza Rice, care a ajuns pe locul al patrulea, dupa ce anul trecut tocmai fusese detronata de pe prima pozitie. Secretarul american de stat a plecat steagul in fata Chinei, a carei reprezentanta, vicepremierul Wu Yi, a urcat pe locul al doilea. Pe trei se afla o alta asiatica, Ho Ching, presedintele grupului Temasek, companie publica de investitii din Singapore.   SUCCES LA FEMININ. Lista publicata de Forbes cuprinde numele a 100 de femei provenind din mediul politic sau de afaceri si creditate cu cea mai mare influenta in lume. Dintre primele zece  clasate, cinci sunt cetateni americani, iar trei provin din Asia. Indianca Sonia Ghandi ocupa pozitia a sasea, iar ministrul francez de Finante, Christine Lagarde, se afla pe locul al 12-lea. Femeile din Orientul Mijlociu sunt reprezentate de sotia emirului Qatarului, Mozah Al-Missned (locul 79), si de Lubna Al Qassimi, ministru al Economiei in Emiratele Arabe Unite (locul 99). In afara de Condoleezza Rice, femeile de la varful politicii americane prezente in clasament sunt candidata la investitura democarata pentru alegerile prezidentiale din noiembrie 2008, Hillary Clinton (25), si presedinta Camerei Reprezentantilor din Congresul SUA,  Nancy Pelosi (26). (I.C.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.