Volumele mai reduse de tranzactionare ale pietei valutare au avut ca efect mentinerea monedei unice in apropierea pragului de 3,26 lei, chiar daca pe parcursul sedintei au existat si momente de apreciere ale leului. Cursul mediu al euro a urcat de la
Volumele mai reduse de tranzactionare ale pietei valutare au avut ca efect mentinerea monedei unice in apropierea pragului de 3,26 lei, chiar daca pe parcursul sedintei au existat si momente de apreciere ale leului. Cursul mediu al euro a urcat de la 3,2574, acum doua zile, la 3,2595 lei, pe o piata unde deschiderea a fost realizata la 3,2470 - 3,2510, sub valorile de la inchiderea de miercuri. Au urmat o serie de oscilatii ale cotatiilor, cu euro urcand la 3,25 - 3,2520 lei, pentru ca apoi acesta sa coboare pana la 3,2475 lei. Partea a doua a sedintei a fost una net favorabila monedei unice, care a urcat pana la 3,26 lei, pe fondul aparitiei mai multor ordine de cumparare. "Leul continua sa urmeze trendul pietei regionale, in functie de perceptiile fata de risc si necesitatile de lichiditate ale investitorilor straini, comenta un dealer bancar. In cazul in care, piata bursiera va inregistra un reviriment este de asteptat ca toate monedele emergente sa se aprecieze". Dolarul american a coborat de la 2,3939 la 2,3927 lei, scaderea sa fiind o consecinta a evolutiei paritatii euro/dolar. Pe piata monetara dobanzile overnight au coborat la 5 - 6% iar cele one week la 5,5 - 6,7%, in ciuda faptului ca din piata au iesit 500 de milioane de lei, unele dintre bancile comerciale fiind nevoie sa returneze BNR sumele inprumutate prin operatiuni de tip repo in urma cu doua saptamani. Paritatea dintre euro si dolar a avut o miscare oscilanta pe pietele europene si asiatice. Dupa o crestere la 1,3679 dolari, euro a coborat la 1,3593 dolari pentru ca apoi sa revina la 1,3628 dolari. Fluctuatiile s-au datorat revizuirii datelor privind PIB al SUA, care a urcat in trimestrul al doilea cu 4%, fata de o prima estimare de 3,4%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.