Fiica cea mica a presedintelui desfiinteaza motiunea de cenzura a PSD cu argumentele tatalui.

„O motiune de cenzura depusa nu este si o motiune trecuta. Este un instrument de santaj. Oricum, este singurul prilej de declansare a alegerilor anticipate, iar ei (PSD - n.r.) nu au nici un interes pentru anticipate". Elenei Basescu, autoarea analizei politice de mai sus, chiar nu i se poate reprosa ca vorbeste pe limba presedintelui. Pe linga faptul ca locuieste sub acelasi acoperis cu seful statului, ea frecventeaza si partidul care l-a propulsat pe tatal ei la Cotroceni. Partid Democrat in care mezina familiei Basescu vineaza o functie in organizatia nationala de tineret.

Un prilej de afirmare l-a constituit si participarea la Scoala de Vara a femeilor democrate de la Costinesti, unde Elena Basescu a facut joi furori. Dupa ce la mijlocul saptaminii l-au sorbit din priviri pe Traian Basescu, joi, activistele PD s-au imbulzit sa-si faca poze si cu tinarul vlastar prezidential. Iar Elena a deprins de la tatal sau nu numai zimbetul instantaneu in fata bliturilor din popor, ci si atitudinea relaxata in fata camerelor de luat vederi. Unde, numai zimbet, numai miere, Elena Basescu a facut zob motiunea PSD. „Un santaj la PNL si nici nu mi-am facut scenarii, n-am vrut sa ma gindesc mai departe, pentru ca nu o sa treaca", a explicat ea.

Alintata de familie „Bobita", fiica presedintelui a precizat ca nu isi doreste functia de presedinte al tineretului PD, chiar daca va candida pentru unul dintre cele trei posturi de conducere. „Mi se pare normal sa candidez, am o legatura sentimentala cu PD si cred ca sint foarte in masura sa reprezint interesele tinerilor democrati, mai ales ca sint mult mai motivata decit alti tineri."

Cum tema Scolii de Vara a femeilor democrate a fost relatia politicianului cu presa, Elena Basescu a incercat sa-i gaseasca o scuza tatalui care pare sa-i suporte din ce in ce mai greu pe ziaristi prin preajma. „Tata are multi ani de vechime in politica, el are dreptul sa aiba relatia cu presa pe care o are, eu sint tinara in domeniul acesta si nu am de ce sa am relatia deteriorata cu presa. Tata are tot dreptul pentru ca au trecut niste ani, au fost niste conflicte", a conchis Elena Basescu.