Alfred Sapse (foto), doctorul american de origine romana care este acuzat ca a inselat circa 400 de romani cu cite 2.500 de euro, promitindu-le ca ii trateaza de diverse boli prin transplant de celule stem, este acuzat de fapte similare si in strainatate. Reprezentanti ai Departamentului de Inspectie si Supraveghere din cadrul Centrului de Cercetare si Evaluare Biologica din SUA il acuza, printr-o scrisoare adresata doctorului Sapse, de practici medicale incorecte si fara aprobare legala privind diverse tratamente cu celule stem, care se afla in faza experimentala.

Sapse sustine, intr-o editie a ziarului american ,,Las Vegas Sun’’, ca el a descoperit efectul celulelor stem inca din anii ’50. „Aproape 5.000 de persoane au avut parte de un astfel de tratament in anul 1951", spune Sapse in ,,Las Vegas Sun’’. Sapse sustine ca tratamentele sale au facut ca unii invalizi sa mearga si unii orbi sa vada.

In Nevada, SUA, Alfred Sapse a strins semnaturi pentru a legaliza vindecarea mai multor boli prin transplant de celule stem in anul 2005. Legiuitorii din Nevada au lasat regulile cercetarii in medicina pe mina Consiliului Examinatorilor de Medicina Homeopata. Majoritatea medicilor care fac parte din aceasta organizatie ori au fost sanctionati de diverse colegii medicale, ori si-au pierdut licenta medicala in alte state americane.