Aceasta a raportat, la inceputul saptamanii, "evolutii semnificative" in ancheta, identificarea a 11 suspecti si retinerea a 10 dintre ei. Numarul suspectilor s-ar putea reduce si in urmatoarele zile, unii dintre cei retinuti dispunand de alibi inco
Aceasta a raportat, la inceputul saptamanii, "evolutii semnificative" in ancheta, identificarea a 11 suspecti si retinerea a 10 dintre ei. Numarul suspectilor s-ar putea reduce si in urmatoarele zile, unii dintre cei retinuti dispunand de alibi incontestabil. Unul din cei 10 suspecti arestati in dosarul legat de asasinarea jurnalistei Anna Politkovskaia, bodyguardul Aleksei Berkin, a fost pus, deja in libertate, din lipsa de probe, in urma cu doua zile. Conform publicatiei ruse Kommersant, citata de Rompres, in urmatoarele zile, s-ar putea sa existe noi rasturnari de situatii. Un alt suspect retinut in acelasi dosar este ex-maiorul de militie Serghei Hadjikurbanov. Acesta are un alibi greu de contestat. In momentul uciderii ziaristei de la Novaia Gazeta, la 7 octombrie 2006, el se afla intr-o inchisoare din Rusia, in urma acuzatiei de abuz in serviciu, aspect ce poate fi usor dovedit. In ceea ce il priveste pe locotentent-colonelul FSB Pavel Riaguzunov, desi acesta figureaza pe lista suspectilor in cazul asasinarii Annei Politkovskaia, la audieri i s-au incriminat doar strict abuzurile comise ca sef al Departamentului pentru combaterea traficului de arme din cadrul filialei FSB pentru regiunea Moscova, fara a se face vreo referire la uciderea ziaristei. Arestarea acestuia are, de fapt, legatura cu un incident din 2002, cand unul din suspectii de trafic de arme cercetat de el a fost torturat si a ajuns in atentia organismelor europene. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.