Compania Danone a fost amendata, luna trecuta, cu 10.000 lei de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara (ANSVSA) pentru ca nu a prezentat probe privind siguranta ingredientelor importate, folosite in procesul de fabricatie a iaurturilor. Rep
Compania Danone a fost amendata, luna trecuta, cu 10.000 lei de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara (ANSVSA) pentru ca nu a prezentat probe privind siguranta ingredientelor importate, folosite in procesul de fabricatie a iaurturilor. Reprezentantii companiei spun insa ca nu au aflat la timp despre aceasta prevedere legala, care a intrat in vigoare la inceputul lunii iulie. „Pe 1 iulie, a aparut o noua reglementare potrivit careia procesatorii sunt obligati sa declarare toate importurile de materie prima. Din nefericire, nu am aflat de aceasta modificare a legii, chiar daca actul normativ era publicat in Monitorul Oficial. Suntem o organizatie constituita din oameni, iar oamenii mai fac si greseli“, a declarat, ieri, directorul general al Danone Romania, Jacques Ponty.

Guarul suspectat de contaminare cu dioxina, prezent si in alte iaurturi Danone
Ingredientul suspectat de contaminare cu dioxina - guma de guar - a fost prezent in mai multe loturi de iaurt produse de Danone, nu doar in cele doua loturi sechestrate de ANSVSA, au declarat reprezentantii companiei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.