Agricultorii care vor accesa fonduri UE prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) vor primi o pre-finantare ­ un avans ­ de 20% din valoarea investitiei, dupa incheierea contractului si a procedurilor de
Agricultorii care vor accesa fonduri UE prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) vor primi o pre-finantare ­ un avans ­ de 20% din valoarea investitiei, dupa incheierea contractului si a procedurilor de achizitii, a declarat ieri ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes. "Avansul nu e purtator de costuri, ca un imprumut, ci se regleaza la finalul proiectului", a spus el. Remes mai promite ca, pentru a obtine finantari prin PNDR, fermierii nu vor mai trebui sa probeze capacitatea de finantare ­ asa cum li s-a cerut celor care au accesat fonduri SAPARD ­, ci doar sa depuna o declaratie pe proprie raspundere. El a asigurat ca incepand cu luna octombrie se da unda verde la depunerea proiectelor in trei domenii din cele 25 ale PNDR: modernizarea fermelor, cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere si renovarea satelor. Atentie insa! Desi proiectele se vor depune in octombrie, contractele se vor semna dupa ce PNDR este avizat de Comisia Europeana. Iar data estimata pentru obtinerea aprobarii este inceputul anului. Tot atunci agricultorii vor primi si avansul de 20%.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.