Razvan Mihai Ungureanu ar putea fi inlocuit pe lista candidatilor liberali pentru alegerile europarla-mentare cu ministrul de Externe Adrian Cioroianu (foto). Surse liberale spun ca Ungureanu este aproape 100% hotarat sa renunte la aceasta pozitie, d
Razvan Mihai Ungureanu ar putea fi inlocuit pe lista candidatilor liberali pentru alegerile europarla-mentare cu ministrul de Externe Adrian Cioroianu (foto). Surse liberale spun ca Ungureanu este aproape 100% hotarat sa renunte la aceasta pozitie, desi pana acum nu a existat un raspuns transant din partea sa dat conducerii liberale. Pre-zent ieri la Scoala de vara a TNL de la Costinesti, Cioroianu a spus ca nu a avut timp sa se gandeasca asupra ofertei, marturisind insa ca daca motiunea de cenzura ar trece de Parlament, iar el nu ar mai fi ministru, i-ar fi mult mai usor sa se hotarasca pentru Parlamentul European. Delegatia Permanenta a PNL intrunita ieri la Neptun si-a fixat ca obiectiv castigarea euroalegerilor si a mandatat Biroul Politic sa stabileasca eventualele sanctiuni pentru lipsa de performanta a filialelor. Seful de campanie, Dan Motreanu, a propus ca organizatiile care vor obtine sub 18% la euroalegeri sa fie sanctionate. De asemenea, liberalii si-au stabilit si prioritatile sesiunii parlamentare de toamna: votul uninominal, legea lustratiei, desecretizarea arhivelor PCR si pachetul de legi privind siguranta nationala. Intr-o rezolutie care consemneaza ca numarul romanilor saraci s-a redus "considerabil", ei isi mai propun sa prezinte la termen legea bugetului pe 2008 si sa aloce 6% din PIB pentru Educatie, adoptarea in Guvern a Strategiei energetice si operationalizarea Fondului Proprietatea.   Topul ministrilor liberali Presedintele Camerei Deputatilor liberalul Bogdan Olteanu a precizat ieri la Costinesti, la Scoala de vara a TNL, ca premierul Tariceanu a comandat un sondaj pentru a afla care dintre membrii Guvernului sunt cei mai populari. Olteanu a mai precizat ca pe primul loc, cel mai iubit ministru, este cel al Apararii, Teodor Melescanu, la o distanta foarte mare de urmatoarul clasat, astfel incat "nimeni nu-l poate prinde din urma". Pe locul doi, surprinzator, este Eugen Nicolaescu, de la Sanatate "impopularul si ticalosul, groparul sanatatii", dupa cum a spus Olteanu citand titluri de articole din ziare. El a explicat succesul lui Nicolaescu prin aceea ca a refuzat sa se duca la televiziuni, "unde toata lumea pare ca are dreptate" si a preferat sa intre diret in contact cu populatia pentru a-si face cunoscute proiectele. Desi a refuzat sa mai dea detalii despre acest sondaj Olteanu a spus ca un alt model de ministru nepopular este Decebal Traian Remes "zis si Burebista" de la Agricultura care, la televizor nu e foarte simpatic, dar cand se duce intre tarani stie sa vorbeasca pe limba lor.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.