Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor incearca in aceste zile sa combata pesta porcina cu un produs despre care tot ea spunea in luna mai ca nu este util. Singura diferenta intre ce se intampla acum si acel moment
Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor incearca in aceste zile sa combata pesta porcina cu un produs despre care tot ea spunea in luna mai ca nu este util. Singura diferenta intre ce se intampla acum si acel moment este ca statul roman plateste aproape dublu pentru acelasi lucru. Starea de urgenta generata de aparitia primelor focare ale bolii i-a facut pe „strategii“ ANSVSA sa arunce cu bani, in disperare de cauza.

In incercarea de a stinge cat mai repede focarele de pesta porcina aparute la Timisoara, conducerea ANSVSA a apelat la produse luate din Uniunea Europeana. Acestea, chiar daca nu se platesc pe loc, sunt facturate din „cosul“ ce ar fi revenit Romaniei din bugetul european. Culmea, aceste produse pe care le cumparam in acest moment au aceleasi caracteristici cu unele pe care aceeasi autoritate le respingea din start, la o licitatie organizata la inceputul anului.

Scroafele gestante au fost cheia månariei
Licitatia de care vorbim, denumita generic „achizitionarea de vaccinuri vii impotriva pestei porcine clasice“, s-a derulat in prima vara lui 2007 si a fost una fara castigator. Acolo au participat firmele producatoare de pe piata romaneasca, ale caror produse aveau preturi mult mai mici decat competitorii externi. Toate au fost eliminate, folosindu-se o chichita a celor de la ANSVSA. La sectiunea a II-a a caietului de sarcini a fost introdusa o prevedere potrivit careia „vaccinul trebuie sa permita administrarea la femelele gestante, cu prezentarea de studii privind transmisibilitatea la fetusi (protectia gestatiei)“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.