Muncitorii imigranti angajati ca sezonieri in campania de cules struguri, care incepe saptamana viitoare in Spania, sa nu mai fie tratati ca si cum ar fi "pentru folosit si apoi aruncat". Acesta este apelul pe care l-a facut Comisia pentru muncitori
Muncitorii imigranti angajati ca sezonieri in campania de cules struguri, care incepe saptamana viitoare in Spania, sa nu mai fie tratati ca si cum ar fi "pentru folosit si apoi aruncat". Acesta este apelul pe care l-a facut Comisia pentru muncitori (CCOO) din Albacete, citata in editia electronica La Verdad. Organizatia care apara drepturile lucratorilor le-a cerut celor de la Inspectia muncii sa-si trimita angajatii in locurile in care imigrantii sunt cazati in furgonete, in conditii mizere, "care sunt cunoscute de toata lumea". De asemenea, organizatia a atras atentia autoritatilor ca e cazul sa inceapa sa-i vaneze pe intermediari, care sunt "adevarati traficanti de mana de lucru". Criticarea romanilor sezonieri care si-au facut tabere de corturi in Spania a fost caracterizata de organizatie drept "ipocrita", avand in vedere ca in scurt timp acei muncitori ajung intr-un oras pentru cules si sunt cazati de angajatori in conditii chiar mai proaste decat cele din tabara. Pe de alta parte, patronatele din agricultura au cerut joi Ministerului Muncii sa ridice moratoriul ce limiteaza angajarea de muncitori romani si bulgari, pentru a rezolva problema lipsei de mana de lucru in campania de cules struguri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.