UPC Romania a obtinut, in primul semestru, venituri de 88,1 milioane de euro, in crestere cu 22% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand a raportat venituri de 72,1 milioane de euro, informeaza un raport publicat ieri de UPC Holding, citat de
UPC Romania a obtinut, in primul semestru, venituri de 88,1 milioane de euro, in crestere cu 22% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand a raportat venituri de 72,1 milioane de euro, informeaza un raport publicat ieri de UPC Holding, citat de Mediafax. In al doilea trimestru al acestui an, compania a realizat venituri de 44,5 milioane de euro, cu 20% mai mult decat nivelul consemnat in intervalul similar din 2006. "Desi continuam sa credem ca cererea pentru serviciile pe care le oferim este ridicata in majoritatea pietelor pe care operam, dezvoltarile competitive care au avut loc anul acesta pe anumite piete, precum Romania, Austria, Ungaria si alte parti ale Europei, ne-au afectat capacitatea de a sustine in 2007 nivelurile-record ale veniturilor, atinse recent", se arata in raportul financiar al UPC Holding.UPC se confrunta cu o competitie mai ridicata pentru atragerea abonatilor la serviciile de televiziune in Romania si Ungaria, iar in masura mai mica, pentru abonatii la serviciile de Internet in banda larga, in Romania si Austria. In Romania, unde avem o competitie serioasa din partea mai multor furnizori, dintre care doi ofera si servicii de telefonie si acces la Internet, am inregistrat o scadere semnificativa in acest an pentru segmentul de servicii de televiziune prin cablu. O mare parte a acestui declin are loc in orase mai mici, unde reteaua nu a fost imbunatatita pentru furnizarea serviciilor de Internet in banda larga, telefonie si televiziune digitala", se spune in raport.In al doilea trimestru, compania din Romania, precum si cele din alte piete din Europa Centrala si de Est, au inregistrat rate mai mici de crestere pentru serviciile de Internet in banda larga, determinate de competitia ridicata si alti factori. Furnizorul de servicii de comunicatii prin cablu avea, la sfarsitul trimestrului al doilea, 1,35 milioane clienti, in scadere usoara fata de primul trimestru, cand avea 1,4 milioane de clienti, insa si-a majorat totalul abonatilor la serviciile de Internet si telefonie.In primele sase luni ale anului, UPC Holding a obtinut venituri consolidate de 1,648 miliarde de euro, cu 11,2% peste nivelul raportat in intervalul similar al anului trecut. UPC Romania a incheiat anul 2006 cu un venit de 140 milioane euro, cu 26% mai mult fata de anul precedent.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.