Concluzia rezulta dintr-un sondaj national realizat in luna august de Gallup Organization Romania pentru Agentia de Strategii Guvernamentale, pe un esantion de 1161 de persoane de peste 17 ani, considerat reprezentativ pentru populatia adulta a Roman
Concluzia rezulta dintr-un sondaj national realizat in luna august de Gallup Organization Romania pentru Agentia de Strategii Guvernamentale, pe un esantion de 1161 de persoane de peste 17 ani, considerat reprezentativ pentru populatia adulta a Romaniei, cu o eroare de 2,9% la un nivel de incredere de 95%. Un numar reprezentand 72% dintre respondenti au declarat ca nu au fost plecati in vacanta in acest an si nici nu urmeaza sa intre in concediu, doar 8% aratand ca si-au luat cateva zile libere, iar alti 20% afirmand ca urmeaza sa plece in vacanta. Dintre persoanele care au fost in concediu, 80% au ramas in tara, 10% au plecat in strainatate si 7% au optat atat pentru statiuni romanesti, cat si pentru destinatii externe. Statiunile de pe litoral au fost preferate de majoritatea romanilor (44%), ca si localitatile din zona montana (32%). O treime dintre romanii aflati in concediu si-au petrecut vacanta la rude, intr-o alta localitate. Pentru turistii romani plecati in strainatate, Italia a fost destinatia preferata (23%), urmata de Grecia (14%), Germania (13%), Ungaria (10%), Spania, Bulgaria si Turcia (3%), Austria (2%). (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.