Japonia e o destinatie scumpa, care atrage prin amestecul dintre traditie si tehnologie de ultima generatie.

Circuitele in Japonia sint tot mai populare pe piata romaneasca. Chiar daca este o destinatie ceva mai scumpa, sejurul in Japonia este cerut deoarece ofera o experienta unica. „Clientii sint atrasi pentru ca este o destinatie exotica, dar si pentru ca este o alta mentalitate, o alta civilizatie", spune Doina Grigoras, consultant la Go Travel. Gheisele, templele si zonele comerciale sint doar citeva motive pentru care Japonia merita vizitata.

Un tur de oras in Tokyo trebuie sa includa o vizita la Palatul Imperial. Deoarece este resedinta oficiala a imparatului, nu se poate vizita decit parcul palatului. De asemenea, se poate vizita templul Asakusa, unul dintre cele mai faimoase puncte turistice din Tokyo. Pasionatii de shopping trebuie sa caute Ginza, cea mai cunoscuta zona de cumparaturi. „Marile case de moda au aici cladiri, iar preturile sint poate mai mici decit in Milano. In ceea ce priveste electronicele, sint magazine foarte mari in cartierul Akibahara. Preturile sint cu 10-15% mai mici decit in Europa", spune Mihai Dimofti, manager Totemo Travel, agentie specializata in excursii in Japonia. Amatorii de inedit trebuie sa se trezeasca devreme si sa mearga in piata de peste Tsukiji, cea mai mare din lume, pentru a asista la spectaculoasa licitatie de ton.

Cea mai mare statuie a lui Buddha in aer liber din Japonia se gaseste la Kamakura, in templul Daibutsu. Templul Toshogu este unul dintre cele mai populare locuri din Japonia deoarece acolo este inmormintat Tokugawa Ieyasu, unul dintre cei mai importanti shoguni din istoria Japoniei. Acesta e celebrul Toranaga din romanul „Shogun" al lui James Clavel. Muntele Fuji e un alt loc celebru din Japonia. Pe linga privelistea deosebita, trebuie spus ca in aceasta zona se poate innopta la un hotel traditional japonez, ryokan.

Drumul spre vechea capitala a Japoniei, Kyoto, se poate parcurge cu shinkansen, vestitul tren japonez de mare viteza. Kyoto este un oras spectaculos, cu numeroase temple si gradini. Aici se pot vizita templele Sanjusangen-do si Kyomizu, o constructie remarcabila, dar si Nijo-jo, fosta resedinta a shogunilor, si Ginkakuji - Pavilionul de Argint. In Kyoto se poate lua cina la un restaurant traditional impreuna cu o gheisa sau cu o maiko, ucenica de gheisa.

Pret de lux Un sejur de 12 zile in Japonia costa, conform ofertei de pe piata romaneasca, putin peste 3.000 de euro. Pretul include transportul pina in Japonia si retur, cazarea, mesele (conform programului), transportul in Japonia si intrarea la obiectivele turistice mentionate in program. Se vor plati separat taxele de aeroport, care sint de peste 200 de euro. De asemenea, cei care doresc sa viziteze alte obiective decit cele incluse in programul turistic vor plati intrarea la acestea.