Presedintele le-a oferit o seara de vis femeilor din PD la resedinta sa oficiala de la Neptun.

Traian Basescu a fost vedeta Scolii de Vara a Femeilor PD Seful statului impreuna cu sotia sa le-au invitat marti seara, la resedinta oficiala de la Neptun, pe liderele din tara ale organizatiilor de femei ale Partidului Democrat, prezente in aceste zile la Costinesti, la Scoala de Vara. Aproximativ doua sute de doamne si domnisoare activiste ale PD, gatite ca de o vizita importanta, au fost urcate in autocare chiar din fata complexului din Costinesti, unde sint cazate, si debarcate direct in curtea complexului prezidential de la Neptun.

Cind Traian Basescu le-a facut invitatia, la sfirsitul discursului sau de la Scoala de Vara, citeva dintre doamnele PD au intrebat timid, din solidaritate cu mass-media: „Si presa nu vine?" Pe un ton ferm, presedintele a replicat taios: „Presa nu are acces!". Apoi le-a rugat pe doamne sa nu vina gatite ca pentru nunta, ci cu o tinuta lejera. O pedista indrazneata a intrebat: „Cit de lejera?". Dupa „ha, ha, ha-urile" de rigoare, presedintele i-a spus: „Lejera astfel incit sa va permita si o baie in piscina". Intilnirea fara presa dintre Traian Basescu si doamnele din PD a fost prima baie de admiratoare, dupa modelul brevetat in anii ’90 de Petre Roman, care electriza masele de admiratoare de la APACA.

La intoarcerea de la petrecere - care a inceput la ora 19.00 si s-a terminat inainte de miezul noptii -, doamnele din PD erau extrem de fericite, pasind visatoare, pentru ca seful statului le-a oferit, dupa cum spuneau dinsele oftind, „o seara de vis" pe care nu o vor uita „toata viata". Cele mai multe doamne pediste au fost stinjenite de intrebarile presei despre cum a fost la Neptun. Cu imaginea inca vie a lui Traian Basescu in memorie, una dintre doamne ne-a spus: „Fata de alti barbati din Romania, care sint misogini, domnul presedinte ne apreciaza". O colega a completat-o: „Presedintele ne-a spus vorbe frumoase, ne-a zimbit, dinsul are foarte multa rabdare. Minunat, oricine se simte minunat in preajma sefului statului". De un lirism incurabil, o distinsa lidera a uneia dintre organizatiile de femei ale PD declara, privind la luna care saltase pe bolta cereasca: „Domnul presedinte ne-a transmis prin zimbetul sau, prin privirile sale, prin toata fiinta sa dragostea pentru toate femeile". Au existat si opinii mai indraznete: „Daca ar fi sa am o scoica, as vrea sa inchid in ea toate aceste clipe de neuitat. A fost superb!". Insa nu toate doamnele l-au sorbit din priviri doar pe Basescu. „Am privit la luna", a povestit una dintre activistele PD.

Alte doamne au preferat stilul monosilabic, dar care incumba in el toata admiratia lor pentru seful statului: „inedit", „excelent", „exceptional", „superb". Pe muzica romantica a anilor ’70, dintre care s-a remarcat cea a lui Dan Spataru, o parte dintre doamnele PD au reusit chiar sa danseze cu Traian Basescu. Mai barbatoase, alte doamne au spus ca s-au uitat la meciul dintre Dinamo si Lazio.

Cum intrebarile presei nu se mai opreau, doamnele au pus piciorul in prag: „Nu vrem sa fim filmate, consumati bateriile degeaba". Chiar si asa, replica democratelor doamne a fost o incintare in comparatie cu modul in care Basescu i-a apostrofat nu cu mult timp in urma pe ziaristii care il filmau intr-un loc public: „Sinteti de o nesimtire incredibila".