Constructia unui nou stadion la Cluj se loveste, la fiecare pas, de probleme de procedura.

Consiliul Judetean (CJ) Cluj a aminat continuarea procedurii de selectie a firmei care va ridica viitorul stadion al echipei „U" Cluj din cauza unei probleme juridice. Firmele FCC Construccion, din Spania, Alpine Mayreder, din Austria, si Vir Company International Cimolai, din Italia, s-au calificat in „finala", dupa ce 11 firme au cumparat initial caietul de sarcini.

Comisia care a deschis miercuri documentele a constatat ca Vir Company nu depusese scrisoarea de garantie bancara necesara, astfel incit i-a respins candidatura. Procedura presupunea inceperea dialogului competitiv cu celelalte doua firme, dar o problema juridica a blocat acest lucru. „Avem doua acte normative care se bat cap in cap: OG nr. 34/2006 privind achizitiile publice, care spune ca putem continua dialogul cu cele doua firme ramase, dar si HG nr. 925/2006 privind normele de aplicare a OG nr. 34, ce spune ca trebuie sa fie minimum trei ofertanti care sa participe la dialogul competitiv", a explicat consilierul judetean Dan Canta, presedintele comisiei pentru stadion.

Canta a mai spus ca a sesizat Guvernul si Autoritatea de Reglementare in domeniul Achizitiilor Publice pentru a emite un punct de vedere, dar ca va propune CJ Cluj „sa ne asumam responsabilitatea si sa mergem noi mai departe in acest dialog cu cele doua firme". Discutia privind construirea noului stadion in locul celui vechi - „Ion Moina", aflat in stare avansata de degradare, dureaza de mai bine de doi ani si a antrenat autoritatile locale, consilierii, dar si arhitectii orasului in diverse dispute.