Presedintele UEFA Michel Platini a prezentat la Monte Carlo, proiectul de reechilibrare a Ligii Campionilor, printre propuneri figurand ca patru castigatoare de cupe nationale sa intre in grupele principalei competitii intercluburi dupa doua tururi p
Presedintele UEFA Michel Platini a prezentat la Monte Carlo, proiectul de reechilibrare a Ligii Campionilor, printre propuneri figurand ca patru castigatoare de cupe nationale sa intre in grupele principalei competitii intercluburi dupa doua tururi preliminare la care vor participa 16 echipe.

Aceasta masura va spori interesul pentru a doua competitie interna dupa ce primele 16 tari din clasamentul coeficientilor UEFA vor putea sa inscrie castigatoarea cupei in preliminariile Ligii Campionilor, patru dintre acestea urmand sa ajunga in grupe, in urma disputarii a doua tururi eliminatorii, informeaza AFP.

Datorita locului bun ocupat de Romania in acest moment in clasamentul coeficientilor UEFA, castigatoarea Cupei s-ar putea numara in 2009 printre cele 16 echipe ce ar urma sa beneficieze de noul format al Ligii Campionilor

De asemenea, fiecare din cele trei tari cel mai bine plasate in clasamentul UEFA va putea inscrie trei echipe in grupele Ligii Campionilor.  In prezent, aceste tari beneficiaza de "doua plus doua" echipe in LC (doua calificate automat in Liga Campionilor si doua trecand prin turul trei preliminar).

Noua formula, care va fi pusa in aplicare din 2009, urmeaza sa fie supusa aprobarii Comitetului Executiv al UEFA, care va avea loc la Nyon, in luna noiembrie.

Platini mai vrea ca incepand din 2009, finala Ligii Campionilor sa se joace in week-end. "Am asistat la finala de la Atena si nu era niciun copil in stadion, nu este vina Greciei, ci acest lucru se explica prin faptul ca miercurea este greu sa faci o deplasare cu familia", a spus Platini, care mai vrea ca finalele sa se joace pe un stadion modern, cu circa 70.000 de locuri.

Pe de alta parte, incepand din 2009, Cupa UEFA-Intertoto va fi desfiintata.
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.