Andrei Pavel a depasit cinci milioane de dolari cistigati din tenis. Tot la US Open, Federer da 800 de dolari pe un tuns, iar Sarapova o intruchipeaza pe Sophia Loren.Andrei Pavel a cistigat cit Ilie Nastase,
Adrian Voinea si Victor Hanescu la un loc Doi jucatori romani au ramas printre cei 128 aflati inca la US Open, cite unul in fiecare sectiune a celor doua tablouri principale. Ralucai Olaru, care azi-noapte a avut-o ca adversara in turul secund pe Venus Williams, i s-a adaugat Andrei Pavel, care l-a eliminat cu 3-6, 6-3, 6-2, 7-5 pe germanul Dominik Meffert, ocazie cu care romanul a depasit cele cinci milioane de dolari cistigati in cariera de tenisman profesionist. Pentru accederea in runda secunda, unde il va avea ca adversar pe croatul Ivan Ljubicici, romanul si-a asigurat 26.500 de dolari, ajungind astfel la incasari totale de 4.998.745 de dolari. Acestor bani li se adauga insa cei 5.000 de dolari care i se cuvin din prezenta pe tabloul probei de dublu, unde il are ca partener pe germanul Alexander Waske, astfel ca Pavel a trecut de granita celor cinci milioane. Edina Gallovits ramine insa cu aproape 350.000 de dolari, ea fiind invinsa inca din runda inaugurala, cu 1-6, 5-7, de catre frantuzoaica Severine Bremond. Dintre favoriti, in a doua zi de concurs au fost eliminati Daniela Hantuchova (nr. 9), Tathiana Garbin (23), Filippo Volandri (29) si Ivo Karlovici (32), meciul acestuia din urma, cu Arnaud Clement, fiind si cel mai lung al zilei, patru ore si opt minute. Lui Clement, sfertfinalist la Flushing Meadows in 2000, ii apartine si fraza zilei - „Poate ca sint un pic imatur", spusa intr-un context in care il mai despart doar trei luni pina la virsta de 30 de ani.

Intre timp s-a aflat ca Roger Federer nu se zgirceste cind vine vorba despre propriul cap, iar la New York a fost clientul unui celebru hairstylist, Sally Hershberger, platind 800 de dolari pentru o tunsoare. In ceea ce o priveste pe Maria Sarapova, detinatoarea titlului la feminin, scorul cu care s-a calificat in turul doi (6-1, 6-0 cu Roberta Vinci) este mai putin important decit show-ul vestimentar pe care il afiseaza. Daca anul trecut ea era Audrey Hepburn, in filmul „Breakfeast at Tiffany’s", acum ea este Sophia Loren, in „Arabesque". Rochia sa rosie este insa impodobita cu peste 600 de cristale Swarovski, a caror reprezentare grafica simbolizeaza cerul New Yorkului.