Cresterea economica din multe tari nu este insotita si de crearea de posturi de munca. In ultimii 10 ani numarul de someri a crescut cu 34 milioane la nivel mondial, noteaza belta.by/ru. STATISTICI. In 2006 au fost inregistrati 195 mil

Cresterea economica din multe tari nu este insotita si de crearea de posturi de munca. In ultimii 10 ani numarul de someri a crescut cu 34 milioane la nivel mondial, noteaza belta.by/ru. STATISTICI. In 2006 au fost inregistrati 195 milioane de someri. Odata cu cresterea productivitatii, paradoxal, la nivel global creste si numarul de someri. Datele, ingrijoratoare, sunt exprimate in raportul intocmit ONU despre situatia sociala globala. Autorii raportului spun ca in intreaga lume a€žse urmareste o crestere neformala a indeletnicirilor si de contracte pe termen scurt care le asigura, celor care lucreaza, mai putine drepturi si garantii". In raport se mai precizeaza ca a€žo munca demna trebuie sa fie in capul listei cind se elaboreaza politica sociala si economica a statului. Globalizarea pieti de munca se indreapta tot mai mult spre nesiguranta si largirea inegalitatii sociale. Acest lucru influienteaza negativ posibilitatea ca oamenii sa-si gaseasca o munca demna".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.