Copiii nascuti vara sunt predispusi la miopie. Problemele de vedere sunt determinate de expunerea la soare in primele luni de viata ale micutului, arata un studiu publicat in revista americana Ophthalmology.

Copiii veniti pe lume in lunile
Copiii nascuti vara sunt predispusi la miopie. Problemele de vedere sunt determinate de expunerea la soare in primele luni de viata ale micutului, arata un studiu publicat in revista americana Ophthalmology.

Copiii veniti pe lume in lunile iunie si iulie prezinta un risc cu 24% mai mare de a avea probleme cu vederea la distanta (miopie), spre deosebire de cei nascuti in lunile decembrie si ianuarie. La studiul efectuat la Universitatea din Tel Aviv (Israel) au participat 300.000 de copii si tineri israelieni (sub 23 de ani). Studiul coordonat de medicul oftalmolog Yossi Mandel a incercat sa descopere legatura dintre luna nasterii si aparitia miopiei. S-a dovedit ca incidenta miopiei este mai crescuta la cei veniti pe lume in lunile de vara. "Legatura intre luna nasterii si tulburarile de vedere este valabila pentru copiii nascuti in orice zona a globului. Acest fenomen poate fi explicat prin actiunea nociva a razelor solare asupra ochilor copilului in primele luni de viata", comenteaza rezultatele studiului dr. Michael Belkin, de la Institutul de studiu al ochiului Goldschleger de la Universitatea Tel Aviv.


REZULTATE. Pentru aprofundarea rezultatelor, cercetatorii israelieni au analizat efectele nocive ale soarelui asupra animalelor de laborator. Au descoperit astfel ca actiunea prelungita a luminii puternice suprasolicita ochiul, determina marirea pupilei si provoaca miopie. "In acest proces este implicata si melatonina, un hormon produs de glanda hipofiza. Lumina solara puternica afecteaza de asemenea hipofiza. Totusi, pentru descoperirea mecanismului complet al actiunii melatoninei asupra vederii este nevoie de studii suplimentare", incheie dr. Michael Belkin.



Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.