TALOANE. Conducerea Casei de Asigurari de Sanatate Bucuresti solicita returnarea taloanelor incorecte care au fost distribuite prin Programul national de evaluare a starii de sanatate. Au obligatia sa returneze talonul cetatenii care constata ca CNP-ul nu corespunde celui din actul de identitate, ca numele nu este cel corect sau ca talonul este destinat unei persoane din familie sau unei persoane care a locuit la aceeasi adresa, dar era decedata la data primirii talonului.


COPII. Barbatii care doresc multi copii trebuie sa-si caute partenere cu sase ani mai tinere, arata un studiu efectuat la Universitatea din Viena. Cercetatorii au utilizat date colectate in ultimii 55 de ani in registrele nationale ale Suediei, unde s-a tinut evidenta numarului de nasteri intr-un cuplu si a varstei parintilor. Barbatii si femeile care au avut parteneri cu varsta potrivita au avut in medie 2,2 copii, fata de media de 2,1 copii avuti de cuplurile in care parintii aveau aceeasi varsta.


CIOCOLATA. Dependenta de ciocolata produce aceleasi modificari in creier ca si dependenta de droguri. Unele zone ale creierului se activeaza mai mult la persoanele mari amatoare de ciocolata decat la persoanele care nu au pofta de acest aliment dulce. Aceste rezultate au fost obtinute la Universitatea Oxford, dupa ce cercetatorii au investigat prin rezonanta magnetica nucleara creierul a opt persoane dependente de ciocolata.