Rezultatele testelor efectuate in laboratorul european de referinta de la Budapesta asupra iaurturilor Danone suspectate ca ar fi contaminate cu un nivel ridicat de dioxina arata ca produsele sint sigure pentru consumul uman, concentratia de dioxina fiind in limita admisa. „Rezultatele arata ca nivelul de dioxina este sub limita prevazuta de regulamentele europene. Testele au fost realizate prin metoda de confirmare si au aratat ca nivelul de dioxina este de 0,22 picograme la gramul de grasime, iar limita maxima admisa este de trei picograme la gramul de grasime, deci este mult sub limita", a declarat presedintele Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis, citat de MEDIAFAX. El a adaugat ca sechestrul asupra loturilor de iaurt va fi ridicat, iar firma decide daca lotul care avea data de expirare 11 septembrie va fi reintrodus in consum. „Am inteles ca firma nu doreste sa reintroduca totusi in consum cantitatile", a spus Roatis. Reprezentantul ANSVSA a precizat ca, in total, au fost sechestrate 44.000 de pahare cu iaurt, de cite 125 de grame fiecare.

Loturi de iaurturi cu fructe ale companiei Danone au fost retrase din magazinele din Romania, ca urmare a unei suspiciuni de contaminare cu dioxina a ingredientului guma de guar. Cele doua loturi aveau data de expirare 20 august, respectiv 11 septembrie.

6.794 de produse vindute de peste 5.000 de companii au fost verificate, dupa ce Uniunea Europeana a anuntat descoperirea a 80 de produse cu guma de guar care continea substante toxice, dintre care sapte au fost transportate in Ungaria. Este posibil ca aproximativ 610 companii sa fi primit produse infestate, a avertizat Uniunea Europeana. Dioxina are potential toxic si cancerigen, fiind daunatoare sanatatii omului.