Pentru prima oara in Romania, Timisoara va gazdui una dintre cele mai importante sesiuni de training in film documentar.

Sesiunea deschisa de Training Discovery Campus se va desfasura la Timisoara, in weekendul 14-16 septembrie, iar seminariile sint deschise tuturor regizorilor, producatorilor si oamenilor de televiziune romani dedicati acestui gen de productie, tema de anul acesta fiind „Spre Est, la intersectia coproductiilor internationale". Pentru prima oara, pasionatii romani vor avea acces nemijlocit la invatamintele a circa 100 de experti, regizori, producatori si distribuitori de film documentar din toata lumea, afiliati la cele mai mari institutii si canale de televiziune ce sprijina productia acestui gen. Discovery Channel, Channel 4, ARTE, ZDF sau HBO sint doar citeva dintre nume.

Simpozionul de la Timisoara va include prezentari, studii de caz si discutii cu moderatori, mari oportunitati pentru stabilirea unor conexiuni. Sesiunea Deschisa de Training Discovery Campus este organizata de Discovery Channel in parteneriat cu Asociatia Producatorilor si Autorilor de Film Documentar din Romania.