Iaurturile Danone din lotul cu data de expirare 11 septembrie nu vor mai fi puse in vanzare, desi analizele efectuate la laboratorul de referinta din Budapesta au aratat ca acestea sunt sigure de consum.

Anuntul a fost facut de Jacques Ponty, directorul general al Danone. Compania de lactate va distruge iaurturile pentru ca, a spus Ponty, nu este sigura ca in timpul sechestrului impus de Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara a fost respectat lantul frigorific si este posibil ca produsele sa aiba defecte organoleptice.   


TESTE. Doar unul dintre cele doua loturi de iaurt suspectate de contaminare cu dioxina  a fost testat la laboratorul de la Budapesta, dar ambele loturi contineau acelasi produs suspect, astfel ca rezultatul analizelor este valabil pentru amandoua. "Lotul cu data de expirare 20 august nu a fost testat, dar el contine acelasi preparat de fruct ca si cel care expira la 11 septembrie, pentru care rezultatele analizelor au iesit bine", a spus Ponty. ANSVSA a anuntat miercuri ca rezultatele testelor efectuate la laboratorul european de referinta de la Budapesta asupra iaurturilor Danone suspectate ca ar fi contaminate cu un nivel ridicat de dioxina arata ca produsele sunt sigure pentru consumul uman, nivelul de dioxina fiind in limita admisa.