Iulian Buga, propus de ministrul Adrian Cioroianu pentru postul de ambasador la Washintgon, a fost numit ieri secretar de stat in MAE.

Numirea a fost anuntata printr-un comunicat al Guvernului si va intra in vigoare o data cu publicarea
Iulian Buga, propus de ministrul Adrian Cioroianu pentru postul de ambasador la Washintgon, a fost numit ieri secretar de stat in MAE.

Numirea a fost anuntata printr-un comunicat al Guvernului si va intra in vigoare o data cu publicarea in Monitorul Oficial. Buga a ocupat pina acum functia de ambasador al Romaniei in Regatul Tarilor de Jos. La inceputul lunii iulie, Cioroianu ii trimisese presedintelui Basescu o lista de nominalizari de noi ambasadori, care includea numele lui Buga pentru postul de la Washington. Nominalizarea lui Buga a trezit reactii negative in mediile diplomatice, iar Traian Basescu nu agrea numirea acestuia in unul din cele mai importante posturi ale politicii externe romanesti. Secretarul de stat din MAE Adrian Vierita, propus initial pentru Londra, a fost atunci nominalizat pentru Washington, acesta avind girul presedintelui. Conform unor surse din MAE, documentele referitoare la nominalizarea lui Vierita se afla deja la Washington pentru a fi analizate de administratia americana.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.