Peste 90% din populatia municipiului Vaslui a ramas marti fara apa potabila, dupa ce magistrala de alimentare a orasului a explodat.

Aproximativ 16.000 de apartamente nu mai au apa de la robinet, deoarece principala conducta care traverseaza Vasluiul, veche de 40 de ani, a cedat. Singurii care au apa din intregul municipiu sint locuitorii din cartierul 13 Decembrie.

Cauza defectiunii o reprezinta, dupa cum sustin reprezentantii conducerii regiei locale, presiunea exercitata de un stilp de troleibuz pe magistrala de alimentare cu apa. ĄDin pacate, reteaua de troleibuz montata ulterior in municipiu a fost proiectata gresit si iata ca ne creeaza foarte mari probleme. Interventia echipelor noastre se va face cu dificultate, dat fiind faptul ca prin aceeasi zona trec si retelele de telefonie si de electricitate", a declarat Dorin Balanescu, directorul SC Goscom SA Vaslui, citat de MEDIAFAX. Locuitorii municipiului au fost nevoiti sa se aprovizioneze cu apa din putinele fintini din oras, care sint zece, multe dintre ele avind insa apa nepotabila.