Militarii americani dislocati in Europa au participat la un concurs pentru a-si demonstra abilitatile. Primul loc in competitie a fost adjudecat de un romån, inrolat in trupele americane. Acesta a servit anterior in armata romåna, iar ap
Militarii americani dislocati in Europa au participat la un concurs pentru a-si demonstra abilitatile. Primul loc in competitie a fost adjudecat de un romån, inrolat in trupele americane. Acesta a servit anterior in armata romåna, iar apoi a lucrat timp de sase ani la o firma de paza si protectie din Germania. Pe de alta parte, armata americana are ca obiectiv inrolarea a 80.000 de recruti. In contextul in care numarul doritorilor este in scadere, Pentagonul ofera un bonus de 20.000 de dolari incepånd din luna iulie. Oficialii americani neaga ca nevoia de personal militar a crescut ca urmare a misiunilor din Irak si Afganistan si sustin ca este vorba doar de o completare a efectivelor. Efectivele americane din Irak au atins luna aceasta nivelul-record de 162.000 de militari de la invazia din 2003.

Un militar de origine romana este unul dintre cei doi castigatori ai competitiei anuale destinate soldatilor si subofiterilor organizata de comandamentul trupelor americane din Europa in Germania, relateaza publicatia Stars and Stripes. Caporalul Mihai Mocanu din cadrul celui de-al 2-lea Batalion, regimentul 6 Infanterie, a fost desemnat cel mai bun soldat, iar sergentul Travis Snook, din cadrul Armatei a 7-a, a castigat competitia destinata subofiterilor. Cei doi au fost premiati, vineri, in cadrul unei ceremonii organizate la Heidelberg, in Germania. Ei au concurat la probele organizate in perioada la Grafenwohr in Germania, precum orientare pe teren, un mars de 15 kilometri, trageri pe timp de noapte si zi, teste de rezistenta fizica si alte sarcini de lupta.

Mocanu a fost agent de securitate
Mocanu, care a reprezentat Corpul V in cadrul acestei competitii, a servit anterior in armata romana. Nascut la Harlau, in judetul Iasi, el este caporal de infanterie de un an si jumatate dupa ce in prealabil a fost angajat al firmei de securitate Ponds Security din Hohenfels, Germania, timp de sase ani. Mocanu a fost campion la arte martiale in 1997 si este casatorit cu Monica, cu care are o fiica, Emily.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.