Se modifica regulamentul la Eurovision! TVR s-a saturat de scandaluri la fiecare editie, asa ca intentioneaza sa modifice regulamentul intern dupa modelul grecesc. Se pare ca s-a gasit deja si interpretul care sa ne reprezinte la editia viitoare a co
Se modifica regulamentul la Eurovision! TVR s-a saturat de scandaluri la fiecare editie, asa ca intentioneaza sa modifice regulamentul intern dupa modelul grecesc. Se pare ca s-a gasit deja si interpretul care sa ne reprezinte la editia viitoare a concursului: Andra.   Pana la editia din 2007 s-a putut inscrie oricine la concurs, ajungandu-se la numarul record de 225 de piese! TVR vrea sa modifice acest sistem superaglomerat, asa ca va schimba macazul: Televiziunea Romana are de gand sa propuna interpretul care sa ne reprezinte la Eurovision. De fapt, se pare ca a si ales. Andra a fost favorita organizatorilor inca de anul trecut, insa, fiindca piesa "Dracula my love" semana izbitor cu "When religion comes to town" (interpretata de E-Type), melodia a fost descalificata.    CE VA IESI... Iata cum arata modelul elen. La editia din acest an, televiziunea organizatoare din Grecia a propus trei interpreti: Sarbel, Tamta si Chistos Dantis, pentru care a organizat un show care a constituit de fapt selectia nationala. Compozitorii si-au incredintat piesele cantaretilor amintiti, iar castigatorul a fost ales prin vot mixt - televoting si juriu.   FARA EMOTII. "Oricand as compune pentru Andra", ne-a declarat Adrian Romcescu. "S-a vazut clar ca experienta artistilor este esentiala. Nu te poti prezenta cu un interpret pe care il coplesesc emotiile. Luminita Anghel si Mihai Traistariu ne-au reprezentat excelent, dar anul trecut a fost o treaba mediocra. Cu parere de rau o spun, fiindca baietii de la Locomondo imi sunt prieteni. Nu m-am hotarat inca - Eurovisionul nu este o prioritate in cariera mea. Daca ma voi inscrie, atunci ma voi prezenta cu ceva exceptional. Inca nu stiu care sunt regulile, asa ca nu pot spune daca e bine sau e rau. Totusi, nu cred ca vom putea scapa de scandaluri. Suntem campioni la asta", spune compozitorul. Cum vor fi mai multe piese pentru acelasi interpret (din care pentru Eurovision se va alege doar una), Andra, daca va concura, va putea sa-si scoata un CD cu melodiile puse la bataie de compozitori.     Sa vedem... Ionel Tudor este de parere ca modificarea regulamentului va fi cu doua taisuri: juriul nu va mai fi nevoit sa asculte sute de melodii, acest aspect ar putea fi eficient, insa vor aparea discutii intre interpreti, mai precis intre cel ales si... ceilalti. "Vom scapa, probabil, si de nebunia cu plagiatul, dar nu stiu daca vom scapa de razboiul orgoliilor solistilor. In functie de inspiratie si de timpul pe care il am la dispozitie ma voi gandi daca sa particip sau nu", ne-a declarat cunoscutul compozitor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.