PULSUL MEDICINEI
Fibroza este incercarea de vindecare a unei inflamatii in plaman. Acesta este elastic si se expansioneaza respirand.

Alveolele sunt mici pungi unde se face schimbul de oxigen intre sange si aer si, dupa ce a avut loc
PULSUL MEDICINEI
Fibroza este incercarea de vindecare a unei inflamatii in plaman. Acesta este elastic si se expansioneaza respirand.

Alveolele sunt mici pungi unde se face schimbul de oxigen intre sange si aer si, dupa ce a avut loc o inflamatie la nivelul alveolelor in plaman, organismul incearca sa vindece cu cicatrice, si acolo nu mai este elasticitate, deci scade capacitatea de respiratie si apare senzatia de nevoie de aer. De altfel, acesta este principalul simptom al fibrozei plamanului. Cei cu fibroza in plaman pot tusi, li se inflameaza ganglionii la gat, au dureri in articulatii si le apar pete pe piele.


Dr Irina Strambu, director de cercetare la Institutul de Pneumologie "M. Nasta", mentioneaza ca in cazul fibrozei tratamentul trebuie sa fie agresiv. Se face o terapie lunga cu cortizon. Se mai folosesc ca terapie si unele citostatice care se adreseaza inflamatiilor severe din interstitiul pulmonar. Dupa TBC, cavernele si celelalte leziuni degenereaza in fibroze ale plamanului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.