In prima faza acesta a cerut cu siguranta un "wisiki" cu patru cuburi de gheata, "pana pluteste", iar imediat dupa, si-a convocat consilierii si generalii din subordine, pentru a ordona rapoarte despre tranzactia Conului Costache! Cum presedintele li
In prima faza acesta a cerut cu siguranta un "wisiki" cu patru cuburi de gheata, "pana pluteste", iar imediat dupa, si-a convocat consilierii si generalii din subordine, pentru a ordona rapoarte despre tranzactia Conului Costache! Cum presedintele limbut al tuturor romanilor, serviciile servile si ziarele oficioase nu au suflat nimic despre "negotul" marelui dusman? Stia cu siguranta, dar "din fericire" pentru setea sa de razbunare nu a putut decat sa urle in pustiu! Iata ca ceea ce a reusit Putin cu Hodorkowski nu a reusit Basescu cu Patriciu! A avut o incercare mizerabila in care a folosit Parchetul ca pres, dar din pacate pentru dorinta lui nebuna de razbunare si totodata in favoarea democratiei romanesti s-a dovedit ca politicul nu mai poate dicta totul! Cu siguranta nici macar in momentul semnarii contractului privind vanzarea celor 75% din actiunile Rompetrol catre compania KazMunayGaz, Patriciu nu a uitat cele 24 de ore petrecute in temnitele lui Basescu in urma cu doi ani! Si nici cine a ordonat asemeni unui dictator sud-american sau unui tar rus intemnitarea sa, scoaterea din viata publica si distrugerea Rompetrol dupa model Yukos! Tranzactia anuntata ieri arata insa ca in razboiul dintre Basescu si Patriciu, invingator a iesit acesta din urma! Razboiul continua insa, mai ales ca magnatul nu a uitat sa arunce sageti otravite spre Cotroceni, anuntand ca pretul de vanzare a fost diminuat din cauza hartuirii sale in Justitie! Rompetrol nu a fost distrus conform dorintei lui Basescu si a aliatului sau in aceasta misiune, Ioan Talpes, ci a devenit mobilul celei mai mari tranzactii din istoria Romaniei! Cele 2,71 miliarde USD reprezinta o cifra cu adevarat uriasa, mai ales ca aceasta arata ca evaluarea Rompetrol ar fi peste 3,6 miliarde USD!
Vor urma speculatii care mai de care mai hazardate! Cea mai aiuritoare, ca Patriciu a vandut Rompetrol imediat ce PSD a anuntat ca va introduce o motiune de cenzura aproape pe bune impotriva prietenului premier! De parca o asemenea tranzactie s-ar fi facut in cateva zile! Trebuie sa ne amintim doar declaratiile si "avertizarile disperate" ale lui Basescu din campania pentru referendum privind interesul si legaturile firmelor romanesti cu cele din fosta URSS! In acel moment presedintelui i se raportase despre primele intalniri dintre Patriciu si oficialii din Kazahstan!? Alta ipoteza aiuritoare, ca Patriciu a vandut in momentul in care a pierdut un proces prin Libia! Aberatie spectaculoasa! Alta, ca imediat ce cade Tariceanu, lucru destul de incert la aceasta ora, viitorul premier desemnat de Basescu va avea mandat sa oblige Rompetrol la plata imediata a datoriilor de 240 de milioane USD ramase neachitate de "perla coroanei", Petromidia! Alti pseudo-analisti afirmau ieri ca Patriciu se pregateste sa fuga din tara! Curat murdar, nu alta! Alta ipoteza, ca serviciile secrete americane, facandu-se legatura cu asociatul american al lui Patriciu, si cele rusesti si-au dat mana prin tranzactia Rompetrol, pe piata energiei din Europa!
Ce ramane este un singur lucru, Patriciu i-a devansat in topul celor mai bogati romani pe enigmaticul I.C. Dragan si pe zgarcitul de serviciu, Tiriac, ajungand primul roman cu o avere de peste 2 miliarde USD! De asemenea, ne mai ramane sa privim inapoi cu manie spre una dintre cele mai paguboase afaceri de privatizare ale statului roman, vanzarea PETROM catre austriecii de la OMV cu o suma platita efectiv de 870 milioane de euro la o evaluare a celor 51% cumparati, de aproximativ 1,5 miliarde!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.