Site-ul rusesc allofmp3, inchis in urma acuzatiilor de piraterie, intrucat comercializa muzica occidentala la preturi reduse, provocand mania autoritatilor de la Washington, se va redeschide dupa ce justitia rusa a decis ca proprietarul nu a in

Site-ul rusesc allofmp3, inchis in urma acuzatiilor de piraterie, intrucat comercializa muzica occidentala la preturi reduse, provocand mania autoritatilor de la Washington, se va redeschide dupa ce justitia rusa a decis ca proprietarul nu a incalcat nicio lege.  In prezent site-ul allofmp3 nu ofera niciun fel de muzica, dar pe pagina sa se indica faptul ca acest lucru se va produce curand, cu mai multe proceduri de plata si cu o selectie mai mare de muzica. Denis Kvasov, fost sef al companiei MediaServices, proprietara site-ului allofmp3, a fost acuzat de comercializarea ilegala de muzica pe internet si nerespectarea drepturilor de autor, activitate denuntata de Statele Unite. DAUNE. Casele de discuri EMI, Universal si Warner, care au sesizat justitia rusa, au cerut despagubiri de 5 milioane de ruble (196.000 de dolari) pentru pagubele provocate de acest site, care la momentul procesului nu mai exista. Tribunalul a decis achitarea lui Kvasov "in absenta corpului delict", acuzand responsabilii politiei din Moscova insarcinati cu ancheta de "neglijenta" in adunarea probelor si examinarea cazului, potrivit Interfax. Nici Kvasov, nici un alt reprezentat al Media Services nu au putut fi contactati pentru comentarii. Departamentul de comert din Statele Unite a declarat, in 2006, ca allofmp3 "este cel mai mare comerciant online de muzica piratata" si a cerut inchiderea site-ului. SUA este de parere ca acest site constituie un obstacol major pentru intrarea Rusiei in Organizatia Mondiala a Comertului (OMC). INDIGNARE. Allofmp3.com oferea melodii la pretul de 30 de centi bucata si albume la pretul de 2 dolari. Reprezentantii site-ului au spus ca au platit drepturile de autor unei societati de muzica ruse, ROMS. Proprietarul a declarat ca a trimis scrisori unor mari companii de inregistrari, precum EMI sau Universal, inca din 2005, pentru a discuta despre drepturile de autor, dar nu a primit nici un raspuns. Directorul Asociatiei ruse impotriva pirateriei (RAPO), Konstantin Zemcenkov, a denuntat decizia tribunalului, pentru ca a creat "un precedent negativ". "Industria muzicala si cinematografica sunt indignate din cauza acestui caz de piraterie evident. Daca justitia rusa achita astfel de pirati, atunci acest sistem trebuie schimbat", a spus Zemcenkov.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.