In ciuda unei conjuncturi favorabile in fata unui adversar ciuntit de absente si cu doar doi jucatori de talie europeana, Dinamo a ratat pentru a cincea oara calificarea in grupele Ligii Campionilor. Dincolo de frustrare si de acuze reciproce intre a
In ciuda unei conjuncturi favorabile in fata unui adversar ciuntit de absente si cu doar doi jucatori de talie europeana, Dinamo a ratat pentru a cincea oara calificarea in grupele Ligii Campionilor. Dincolo de frustrare si de acuze reciproce intre antrenori si jucatori, ramane gustul amar al lipsei de vlaga intr-un meci capital.

Grupele celei mai importante competitii europene continua sa ramana un vis intangibil pentru Dinamo. Inca din sezonul 1992-1993, trupa din Stefan cel Mare incearca fara succes sa ajunga la masa bogatilor. "Dinamo a iesit pe usa din dos! Din pacate, dinamovistii se vor uita tot la Steaua in Liga", a sintetizat complexul in fata rivalilor fostul vicepresedinte al lui Dinamo, Gigi Netoiu.


PRECEDENTE. Istoricul esecurilor dinamoviste din Liga Campionilor incepe din sezonul 1992-1993, cand "alb-rosii" au fost eliminati de Olympique Marseille, 0-0 la Bucuresti si 0-2 la Marseille. In editia 2000-2001, "cainii" au fost spulberati de campioana Poloniei, Polonia Varsovia, cu o dubla infrangere, 3-4 acasa si 1-3 in deplasare, pe teren neutru, la Plock, pentru ca stadionul Poloniei nu era omologat de UEFA. La doi ani dupa aceea, Dinamo si-a incercat sansa in fata belgienilor de la FC Bruges. Singura performanta a fost aceea de a marca un gol, prin Alexa, in meciul de la Bruges, pierdut cu 1-3. In retur, pe Stadionul Cotroceni, belgienii s-au impus cu scorul de 1-0. Momentul care a ramas in memoria tuturor s-a petrecut in faza premergatoare reusitei norvegianului Lange, cand capitanul de atunci al lui Dinamo, Giani Kirita, l-a scapat din marcaj pe autorul golului pentru ca isi cauta banderola in iarba. In sezonul 2003-2004, sperantele au fost spulberate inca de la tragerea la sorti, care i-a trimis pe "caini" in fata lui Manchester United. Dupa 1-2 la Bucuresti, Dinamo a fost umilita in "Teatrul Viselor" de Cristiano Ronaldo si compania, care i-au administrat un sec 3-0. Aseara, dupa 45 de minute de sperante, s-a incheiat nefericit si cea de-a cincea tentativa de patrundere in grupe.


FRUSTRARE. "Sunt dezamagit pentru ca la pauza le-am spus jucatorilor sa uite ca este 1-0, dar noi facem cadouri. Alti straini nu fac niciodata cadouri, noi facem cadouri in minutul 1 al reprizei secunde. Golul doi a fost iar cadou. Primul gol ne-a pus plumb in picioare, imi pare rau, pentru ca am avut o sansa mare. Ne-am batut singuri. Am fost eliminati pe prostiile noastre, greseli mari, inexplicabile", a spus Mircea Rednic dupa meci. Tehnicianul, care anuntase ca-si va asuma eventualul esec, a trecut la reprosuri in directia stoperului Vali Nastase. "Fotbalisti cu experienta, si sa gresesti in halul asta... Sa driblezi, apoi sa vrei sa degajezi si apoi sa faci fault in careu... Nu faci niciodata alunecare in careu. Nu iert, pentru ca este un jucator cu experienta, nu ai voie sa faci asemenea greseli la anii pe care i-a jucat in Italia. La acest nivel orice greseala se plateste."



MOTIVE
"Am fost de nerecunoscut in repriza a doua. Nu mai puteau sa dea o pasa la doi metri, inexplicabil. Normal ca imi reprosez si eu multe, dar nu am avut alte solutii. Ce sa-mi reprosez? Ca nu am avut pe cine sa pun in locul lui Nastase, ca am rezerva de fundas central pe Nitu, de la echipa a doua? Daca nu era prima repriza imi dadeam demisia"
Mircea Rednic, antrenor Dinamo


CONFIRMARE
"Rednic este sub contract cu Dinamo si trebuie sa continue. Deci problema demisiei nu se pune. Tristetea trebuie sa fie mare, pentru ca Dinamo a fost aproape de a se califica. Probabil am crezut inca de la pauza ca meciul este inchis"
Nicolae Badea, presedinte CA Dinamo


SATISFACTIE
"Suntem multumiti, pentru ca acum finalizam ce am realizat anul trecut. Dinamo a jucat bine in prima repriza, chiar daca a inchis mult spatiile, dar dupa primul gol al nostru meciul a fost ca si incheiat. Lazio a fost mai puternica"
Delio Rossi, antrenor Lazio


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.