Disputa privind ora la care a fost informata Bursa de Valori Bucuresti despre schimbarea proprietarului a 75% din actiunile Rompetrol Group continua.   CONTRADICTII. "BVB nu a receptionat oficial, in timpul sesiunii de tranzactionare din data
Disputa privind ora la care a fost informata Bursa de Valori Bucuresti despre schimbarea proprietarului a 75% din actiunile Rompetrol Group continua.   CONTRADICTII. "BVB nu a receptionat oficial, in timpul sesiunii de tranzactionare din data de 27.08.2007, nici un mesaj de la compania de comunicare PR Newswire (agentia prin care Rompetrol a anuntat vanzarea a 75% din actiunile grupului - n.r.) despre achizitia mentionata mai sus. Stirea a aparut pe fluxul agentiilor romanesti si straine dupa ora 13:00 (Mediafax, Reuters, NewsIn etc.), fiind preluata tot atunci si de posturile locale de televiziune. De altfel, chiar pe site-ul PR Newswire, sectiunea Headline Search, comunicatul privind tranzactia amintita poarta ora 10:06 GMT (13:06, ora Romaniei)", se arata intr-un comunicat al Bursei. Grupul Rompetrol sustine ca anuntul oficial privind tranzactia prin care compania KazMunayGaz a achizitionat 75% din actiunile Rompetrol Group a fost facut public luni, ora 12:00, ora Romaniei, prin intermediul agentiei internationale PR Newswire, lista de distributie incluzand cu prioritate Bursa de Valori si CNVM. Insa, CNVM spune ca a primit raportatrea luni, la ora 18:41.   ACHIZITIE. Compania petroliera de stat KazMunaiGaz, din Kazahstan, care a preluat 75% din actiunile grupului Rompetrol, analizeaza posibilitatea de a achizitiona si diferenta de 25% din actiuni, a declarat o sursa din firma kazaha, citata de Mediafax. Insa, Dinu Patriciu neaga aceasta afirmatie. "Nu luati in serios orice vorba. Dupa astfel de deal-uri apar tot felul de speculatii", a declarat Patriciu. (Vali Blanaru)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.