Procurorii rusi au pus sub acuzare cel putin patru persoane suspectate de complicitate la asasinarea jurnalistei Anna Politkovskaia, a declarat avocatul unuia dintre inculpati, citat de Reuters.

Procurorul general Iuri Ceaika a anuntat luni ca zece persoane au fost arestate in acest caz, precizand ca asasinatul a fost orchestrat de forte din strainatate pentru discreditarea presedintelui Vladimir Putin.

Presa rusa si-a exprimat, ieri, indoielile privind identitatea persoanei care a comandat asasinarea juralistei Anna Politkovskaia, a doua zi dupa ce acuzatiile lansate de Parchetul general l-au vizat pe omul de afaceri rus exilat la Londra, Boris Berezovski.

„L-au descoperit pe asasinul jurnalistei Politkovskaia in strainatate“, a titrat ironic cotidianul economic Vedomosti, reluand formula lansata de procurorul-general rus Iuri Ceaika privind o tentativa de „destabilizare“ a Rusiei din „strainatate“. „Provocarea politica a fost versiunea consensuala lansata de la bun inceput de Kremlin“, subliniaza Vedomosti, „iar Parchetul a dat forma ace stei versiuni“.