In primele 7 luni ale anului 2007, grupul Porsche Bank Romania a finantat achizitia a circa 11.700 de autovehicule, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Valoarea finantarilor a crescut cu 20%, atingand suma de 140 milioane eur
In primele 7 luni ale anului 2007, grupul Porsche Bank Romania a finantat achizitia a circa 11.700 de autovehicule, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Valoarea finantarilor a crescut cu 20%, atingand suma de 140 milioane euro. Autovehiculele achizitionate cu finantare de la grupul financiar au reprezentat mai mult de o treime din totalul celor comercializate de importatorul Porsche Romania, a anuntat, pentru Mediafax, grupul financiar.In perioada ianuarie-iulie, pentru achizitionarea uneia dintre marcile comercializate de Porsche Romania -Volkswagen, Skoda, Audi, Seat si Porsche, clientii grupului Porsche Bank au ales in proportie de 95% finantarea in sistem leasing, se arata intr-un comunicat al grupului. Prin sistem leasing financiar au fost achizitionate aproximativ 11.000 de masini, cele mai multe dintre contracte fiind incheiate pe o perioada de patru ani. Leasingul operational a avut o pondere de 5% din totalul contractelor de leasing incheiate in ultimele doua luni, cand a fost relansat produsul de finantare. "Preferinta pentru leasing a fost evidenta in prima parte a anului, fiind in mare parte sustinuta de ofertele speciale si produsele noi pe care le-am promovat in acest an. Cel mai recent produs, leasingul financiar in franci elvetieni, lansat in luna iulie 2007, a avut parte de un start pozitiv, pana acum fiind incheiate 114 contracte", a afirmat directorul de marketing si vanzari al grupului financiar, Helian Redai.Pe primul loc in clasamentul contractelor de leasing s-a clasat marca Skoda, cu o pondere de 43,1%, iar locul secund a fost ocupat de Volkswagen, cu 43%. Seat a fost preferat de 9,3% dintre clienti, in timp ce Audi a atras 4,5% din contractele incheiate, iar marca premium Porsche a avut o pondere de 0,1%. Referitor la creditul auto furnizat de Porsche Bank, cumparatorii masinilor Skoda au preferat aceasta modalitate de achizitie in proportie de 43,7%, iar marca Volkswagen a avut o cota de 38,5% din totalul autovehiculelor finantate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.